Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η FARC πίσω από την εξαφάνιση του στρατιωτικού αεροσκάφους;

Η FARC πίσω από την εξαφάνιση του στρατιωτικού αεροσκάφους;

Οι κολομβιανές δυνάμεις αναζητούν ένα ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας, το οποίο εξαφανίστηκε χθες σε ορεινή περιοχή που αποτελεί θέατρο σκληρών μαχών με τις ανταρτικές ομάδες των FARC.

Το αεροσκάφος, με διμελές πλήρωμα, εξαφανίσθηκε ενώ πραγματοποιούσε επιχείρηση υποστήριξης των χερσαίων δυνάμεων, οι οποίες κινούνταν εναντίον των ανταρτών στην κοινότητα Χαμπάλο, στην επαρχία Κάουκα, δήλωσε ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχος Τίτο Πινίγια.

«Ερευνήσαμε όλη τη νύκτα, προσπαθώντας να εντοπίσουμε το αεροσκάφος εκεί όπου θα μπορούσε να είχε συμβεί ένα ατύχημα», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Καρακόλ.

Άλλο στέλεχος της πολεμικής αεροπορίας δήλωσε πως το αεροσκάφος ήταν τύπου Super Tucano, βραζιλιανής κατασκευής, που θεωρείται ιδανικό ελαφρύ βομβαρδιστικό, αλλά και ειδικό για την αντιμετώπιση του ανταρτοπόλεμου. Θεωρητικά το αεροσκάφος του τύπου, με ταχύτητα που φθάνει τα 550 χλμ./ώρα, θα μπορούσε να καταρριφθεί από πυραύλους εδάφους/αέρους, ένα όπλο που έως σήμερα δεν διαθέτουν οι αντάρτες.

Η οργάνωση των FARC θα μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, τόνισε ο Πινίγια, προσθέτοντας πως «δεν στάθηκε δυνατόν να επιβεβαιωθεί το γεγονός αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γάλλος δημοσιογράφος που εξαφανίστηκε, κρατείται αιχμάλωτος από τους FARC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε