Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η Φέκτερ τώρα περιμένει αίτημα για οικονομική βοήθεια από Κύπρο και Ισπανία

Η Φέκτερ τώρα περιμένει αίτημα για οικονομική βοήθεια από Κύπρο και Ισπανία

Αντί να ασχολείται με την οικονομία της χώρας της η κυρία Φέκτερ ασχολείται με όλους τους άλλους…

Αίτημα της Κύπρου και της Ισπανίας για οικονομική βοήθεια, αναμένει πως θα υποβληθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, όπως ανακοίνωσε απόψε μετά τη λήξη του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, όπου, σύμφωνα με την ίδια, οι δύο χώρες άφησαν να εννοηθεί ότι προσεχώς θα υποβάλλουν συγκεκριμένο σχετικό αίτημα.

Απέναντι στην αιτίαση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για τη δημιουργία μιας Τραπεζικής Ένωσης και μιας κοινής εποπτείας τραπεζών, η κ. Φέκτερ εμφανίστηκε ανοικτή, αναφέροντας πως μια ευρωπαϊκή εποπτεία τραπεζών στο ΔΝΤ μπορεί να υλοποιηθεί σύντομα και πως η ίδια υποστηρίζει πάντα μια εναρμόνιση σε αυτόν τον τομέα, καθώς αυτό είναι σημαντικό για μια μικρή χώρα, όπως η Αυστρία, με τράπεζες στις γειτονικές χώρες.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, η πρόταση της κ. Λαγκάρντ, για αλλαγές στις συμφωνίες, απαιτούν χρόνο και αυτό δεν μπορεί να συμβεί από τη μια ημέρα στην άλλη, αλλά η ίδια πιστεύει πως οι προτάσεις του ΔΝΤ θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, στο οποίο ελπίζει να υπάρξει επίσης μεγαλύτερη προσέγγιση, ενόψει της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

”Τώρα αμέσως θα ζητήσουμε βοήθεια”

Τη Δευτέρα επισήμως η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια για τις τράπεζες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε