Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Fiat λέει πως δεν θα βάλει λουκέτο σε άλλα εργοστάσια της

Η Fiat λέει πως δεν θα βάλει λουκέτο σε άλλα εργοστάσια της

Ο ιταλικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat διαβεβαίωσε σήμερα πως δεν έχει «το παραμικρό σχέδιο για κλείσιμο εργοστασίων του» στην Ιταλία, αντιδρώντας στα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο…

…την ώρα που οι πρόσφατες ανάλογες προειδοποιήσεις του επικεφαλής της εταιρείας Σέρτζο Μαρκιόνε έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στη χώρα.

    Η Fiat «δεν έχει το παραμικρό σχέδιο για κλείσιμο εργοστασίων αυτοκινήτων στην Ιταλία» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο όμιλος, αντιδρώντας στα δημοσιεύματα που τον φέρουν «να προτίθεται να κλείσει το εργοστάσιο στο Μιραφιόρι (Τορίνο) και στο Πομιλιάνο ντ’ Άρκο (νότος)».

    Σε ένα από τα άρθρα, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Affaritaliani.it, περιλαμβάνεται ένα σχεδιάγραμμα για «τη μελλοντική παραγωγή της Fiat στην Ιταλία, από το οποίο συνάγεται πως υπάρχει σχέδιο της εταιρείας για το κλείσιμο» των εγκαταστάσεών της στο Μιραφιόρι και το Πομιλιάνο.

    «Ο πίνακας αυτός δεν ανταποκρίνεται κατ’ ουδένα τρόπο στα σχέδια, ούτε και στις προθέσεις της Fiat», διατρανώνει ο όμιλος, ο οποίος απειλεί και με αγωγές για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Στο Πομιλιάνο «κατασκευάζεται από τετραμήνου το νέο Panda», ενώ στο Μιραφιόρι προβλέπεται να κατασκευασθεί ένα νέο μοντέλο της Fiat από τα τέλη του 2013 και ένα τζιπ από το δεύτερο τρίμηνο του 2014, εξηγεί η εταιρεία.

    Λίγο προτού κυκλοφορήσει η ανακοίνωση της Fiat, η Ιταλίδα υπουργός Εργασίας Έλσα Φορνέρο είχε δηλώσει πως μίλησε με τον Μαρκιόνε και τον πρόεδρο του ομίλου Τζον Ελκάν, οι οποίοι την διαβεβαίωσαν πως δεν πρόκειται να κλείσουν άλλα εργοστάσια, μετά τον τερματισμό λειτουργίας των εγκαταστάσεων στο Τέρμινι Ιμερέσε της Σικελίας στα τέλη του παρελθόντος έτους.

    «Ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής της Fiat μου επανέλαβαν πως η δέσμευση που έχουν αναλάβει έναντι της χώρας έχει επαναβεβαιωθεί και μάλιστα ενισχυθεί χάρη στην Chrysler», την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που ελέγχει ο ιταλικός όμιλος, τόνισε η Φορνέρο, προσθέτουσα πως η ίδια έχει «εμπιστοσύνη στη Fiat» και «επανέλαβε την ελπίδα της πως ο όμιλος θα μπορέσει να συνεχίσει να αντιπροσωπεύει έναν από τους κύριους εκπροσώπους του εγχώριου βιομηχανικού συστήματος και να εγγυάται τουλάχιστον το τρέχον επίπεδο εργασίας».

    Προ δύο εβδομάδων ο Μαρκιόνε υπογράμμισε πως τα ιταλικά εργοστάσια έχουν «την ευκαιρία» να εξάγουν στις ΗΠΑ εάν καταστούν ανταγωνιστικές, ελλείψει του οποίου δύο από τα πέντε θα χρειασθεί να κλείσουν. Έκτοτε ο ιταλικός Τύπος έχει αποδυθεί σε συνεχείς εικοτολογίες για το ποιες πρόκειται να είναι οι μονάδες παραγωγής που θα χρειασθεί να κλείσουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε