Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Φινλανδία κάνει… δική της Σύνοδο Κορυφής

Πρωθυπουργούς και υπουργούς Οικονομικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσκαλεί στη Λακωνία η φινλανδική κυβέρνηση για να… λύσουν τα προβλήματα της οικονομίας.

Η Φινλανδία προσκάλεσε Ευρωπαίους ηγέτες και υπουργούς σε συνάντηση στις 23-25 Μαρτίου, ανακοινώθηκε επίσημα.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Αλεξάντερ Στουμπ πρόκειται να φιλοξενήσουν την άτυπη συνάντηση στη Σααρισέλκα, αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση.

“Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τρόποι για την επίλυση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες είναι υψηλού επιπέδου ευρωπαίοι ηγέτες”, προστίθεται.

Φινλανδική κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Γερμανικό πρακτορείο ότι θα συμμετάσχουν τόσο πρωθυπουργοί όσο και υπουργοί Οικονομικών, αλλά ο κατάλογος των συμμετεχόντων δεν είναι ακόμη γνωστός.

Η ανακοίνωση έγινε ενώ αναμένεται ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν ως το τέλος Μαρτίου να αυξήσουν το μέγεθος των συλλογικών ταμείων στήριξης.

Φινλανδικές πηγές επέμειναν πάντως ότι η προτεινόμενη συνάντηση θα είναι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα περιοριστεί στα 17 μέλη της ευρωζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομολογία της Eurostat – Βυθίσαμε την Ελλάδα στην ύφεση!

Ο.Ρεν: “Η συμφωνία για το PSI θα έχει επιτυχή έκβαση”

Ή στραβός ειν’ ο γιαλός… – Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω η ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε