Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η φρίκη που έζησε σε ένα υπόγειο στα χέρια του απαγωγέα της

Για πρώτη φορά αποκαλύπτει λεπτομέρειες από τη ζωή της στα χέρια του απαγωγέας της. 3.096 ημέρες κλεισμένη σε ένα υπόγειο. Μακριά από την οικογένεια και τους φίλους της.

Ο λόγος για την Νατάσα Κάμπους. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την οκταετή φυλάκισή της σε ένα υπόγειο της Βιέννης, στα χέρια του μισότρελου άνδρα που την απήγαγε από τον δρόμο όταν εκείνη ήταν μόλις δέκα ετών κορίτσι, αποκαλύπτει στην πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία της με τίτλο «3.096 ημέρες» η Νατάσα Κάμπους. Εκτενή αποσπάσματα του βιβλίου που συνέγραψε η, 22 ετών σήμερα, Αυστριακή δημοσιεύει από χθες η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail».
 
Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τον Αύγουστο του 2006, όταν η Κάμπους κατάφερε να διαφύγει από το υπόγειο κολαστήριό της με ένα ξέφρενο τρέξιμο προς την ελευθερία το οποίο οδήγησε τον απαγωγέα της στην αυτοκτονία μόλις αντελήφθη ότι το θύμα του «τού ξέφυγε». Η Κάμπους είχε εξαφανιστεί τον Μάρτιο του 1998 την πρώτη φορά που επιχείρησε να πάει μόνη της σχολείο. Ο Βόλφγκανγκ Πρικλόπιλ την έβαλε σε ένα φορτηγάκι και την οδήγησε σε ένα ασφυκτικό, σκοτεινό υπόγειο κάτω από το γκαράζ του σπιτιού του.
 
« Πάντα ήθελα να έχω μια σκλάβα » της έλεγε. Προσπαθούσε να την κάνει να χάσει την ταυτότητά της, λέγοντάς της: « Δεν είσαι πια η Νατάσα. Τώρα μου ανήκεις ». Τη διέταξε να διαλέξει ένα άλλο όνομα. Εκείνη διάλεξε το «Βιβιάνα»- το είχε δει σε ένα ημερολόγιο με ονόματα αγίων.
 
Ο αδίστακτος απαγωγέας εγκατέστησε ένα σύστημα με μεγάφωνα απ΄ όπου μονότονα ακουγόταν η προσταγή: « Υπάκουσε, υπάκουσε, υπάκου σε…». Αφηνε το κορίτσι χωρίς τροφή για ημέρες και το υποχρέωνε να κυκλοφορεί ημίγυμνο ώστε να μην αποδράσει.
 
Οταν έγινε 16 ετών, η όμηρος ζύγιζε λιγότερο από 38 κιλά και είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει αρκετές φορές. Ο Πρικλόπιλ την απειλούσε: «Αν επιχειρήσεις να ζητήσεις βοήθεια θα ανατινάξω όλο το δωμάτιο». Από τα πρώτα δημοσιευμένα αποσπάσματα του βιβλίου δεν προκύπτει απάντηση στο ερώτημα αν η κυρία Κάμπους είχε σεξουαλική σχέση με τον απαγωγέα της- ένα ζήτημα για το οποίο ως σήμερα αρνείτο να μιλήσει. Γράφει απλώς πως προκειμένου να παραμείνει ζωντανή, υπέκυπτε στις ορέξεις του. Μεταξύ άλλων την υποχρέωνε να τον αποκαλεί «Αφέντη μου», να γονατίζει μπροστά του, να τον αγκαλιάζει με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες όταν κοιμόταν μαζί του.
 
Ο Πρικλόπιλ, πρώην μηχανικός της Siemens, της έλεγε πως οι γονείς της αρνήθηκαν να πληρώσουν λύτρα για να την πάρουν πίσω και ότι δεν την ήθελαν πίσω: « Είναι χαρούμενοι που απαλλάσσονται από εσένα!» τη διαβεβαίωνε.
 
Στο χωρίς παράθυρα μπουντρούμι υπήρχαν ένα μεταλλικό κρεβάτι, μια τουαλέτα και ένας νεροχύτης. Μετά το πρώτο εξάμηνο η Κάμπους τον παρακάλεσε να την αφήσει να ανέβει πάνω για να κάνει ένα κανονικό μπάνιο. Οπως λέει: « Με διέταξε να τον ακολουθήσω. Τότε ανακάλυψα πως η πόρτα που οδηγούσε “επάνω” ήταν μια τερατώδης κατασκευή από ενισχυμένο σκυρόδεμα. Ημουν θαμμένη σε τσιμέντο ».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε