Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Γαλλία περιμένει νέο κύμα κακοκαιρίας – Σε επαγρύπνηση οι αρχές

ΦΩΤΟ REUTERS

Την τρίτη… επίθεση του χιονιά τις τελευταίες δυο εβδομάδες ετοιμάζεται να δεχτεί η Γαλλία και η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει εικόνες χάους όπως στις αρχές του μήνα!

Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνονται να… στέλνονται νωρίς το απόγευμα οι εργαζόμενοι σπίτια τους, ενώ τα εκχιονιστικά έχουν πιάσει και πάλι δουλειά στους δρόμους του Παρισιού!

Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη Γαλλία από το βράδυ της Τετάρτης και από τα νότια και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Ενώ η Ευρώπη προσπαθεί να βγει από μια περίοδο με τεράστια προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία, η κυβέρνηση Σαρκοζί δε θέλει να «ζήσει» τις ημέρες του χάους στους δρόμους της πρωτεύουσας που προκλήθηκε από προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (Dgac) ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν το 15% των πτήσεών τους τη νύχτα της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ και μετά το 20% των πτήσεων για όλη την ημέρα της Πέμπτης και στο Ντε Γκολ και στο Ορλί. Μείωση κατά 20% των προγραμματισμένων πτήσεων προβλέπεται και την Παρασκευή.

Προκειμένου να μην επαναληφθεί και το σκηνικό στα αεροδρόμια, όπου τις προηγούμενες μέρες χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν και αναγκάστηκαν να κοιμούνται στους τερματικούς σταθμούς των αεροδρομίων, αφού οι εταιρίες ούτε πληροφόρηση παρείχαν, ούτε και καταλύματα!

Το διυπουργικό κέντρο κρίσεων που επανενεργοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, ζήτησε από τους πολίτες τον περιορισμό των μετακινήσεων και μόνο για καταστάσεις απόλυτης ανάγκης, την νύχτα της Τετάρτης.

Η αστυνομία του Παρισιού συνέστησε επίσης σε όλες τις εταιρείες στην περιοχή του Παρισιού να αφήσουν τους υπαλλήλους τους να πάνε στα σπίτια τους από τις 16:00 μ.μ. (15Η00 GMT). Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι θα θέσει στη διάθεση της νομαρχίας ειδικά θωρακισμένα οχήματα της.

Σε ότι αφορά τα τρένα, και παρά τις νέες χιονοπτώσεις που ανακοινώθηκαν, η Eurostar δεν καλεί πλέον τους επιβάτες των οποίων το ταξίδι δεν είναι απαραίτητο να το αναβάλουν. Σκοπεύει να θέσει σε κυκλοφορία το 90% των τρένων της την Τετάρτη, σε σχέση με το 80% που ήταν την Τρίτη. Για το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, προβλέπει μια κανονική υπηρεσία.

Η Eurostar βρέθηκε αντιμέτωπη τις τελευταίες ημέρες με μια μαζική εισροή επιβατών λόγω του κλεισίματος των αεροδρομίων του Λονδίνου, ενώ τα τρένα της μείωσαν πολύ την ταχύτητα τους λόγω του χιονιού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε