Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η Γαλλία του… Σαρκοζί!

REUTERS
Με προεκλογικό χαρακτήρα ο Νικολά Σαρκοζί έδωσε χθες μια συνέντευξη τύπου όπου ανέπτυξε το όραμα του για την Γαλλία του αύριο βλέποντας την ίδια ώρα τα ποσοστά του να πέφτουν σημαντικά.
«Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα δοθούν στο πυρηνικό πρόγραμμα του μέλλοντος, κυρίως στην τεχνολογία τέταρτης γενιάς», επισήμανε ο γάλλος πρόεδρος, αναφερόμενος στο όραμά του για τη χώρα του τα επόμενα χρόνια.
 
Κατά την συνέντευξη Τύπου με έντονο προεκλογικό χαρακτήρα, ενόψει της μάχης για την προεδρία το 2012, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε ακόμη πως η Γαλλία θα διαθέσει μεγάλο ποσό στην έρευνα όσον αφορά στην πυρηνική ασφάλεια.
 
Ο Νικολά Σαρκοζί τόνισε ακόμη ότι μεγάλο τμήμα των επενδύσεων θα διοχετευτεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας-1,35 δισ. ευρώ.
 
Παράλληλα, ο γάλλος πρόεδρος, αναφερόμενος στο όραμά του για το μέλλον, είπε ότι πρέπει να διοχετευτούν 20 δισεκατομμύρια ευρώ στην έρευνα και στην ανάπτυξη, στην υγεία και στην τεχνολογία μέχρι το τέλος του 2011. Το ποσό αυτό αποτελεί τμήμα του επενδυτικού σχεδίου των 35 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε πέρυσι.
 
Ο ίδιος αντιτάχθηκε στην 35ωρη εβδομαδιαία εργασία που εφαρμόστηκε το 2000, και είπε ότι εξαιτίας του ορίου αυτού, η Γαλλία έμεινε πίσω από τη Γερμανία, εκτός συναγωνισμού.
 
Η συνέντευξη Τύπου του γάλλου προέδρου δόθηκε μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη της Μαρτίν Ομπρί από την γαλλική αριστερά, που θα δώσει σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου. Η Ομπρί, αρχιτέκτονας της 35άωρης εβδομαδιαίας εργασίας, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της στις εκλογές ως επικεφαλής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε