Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Hewlett-Packard διώχνει 27.000 εργαζόμενους!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η εταιρεία-κολοσσός στην πληροφορική συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσχέρειες, γι’ αυτό και ανακοίνωσε πως έρχονται απολύσεις.

Θα χάσουν τη δουλειά τους 27.000 εργαζόμενοι, με την εταιρία να περικόπτει το 8% του εργατικού της δυναμικού.

Η πολυετής διαδικασία αναδιοργάνωσης της αμερικάνικης εταιρείας σχεδιάζεται να εξοικονομήσει στην μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών του κόσμου από 3 ως 3,5 δισ. δολάρια ως τα τέλη του 2014, ανέφερε η διοίκησή της σε ανακοίνωση Τύπου.
Η HP δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το σε ποιες χώρες ή μονάδες της πρόκειται να γίνουν οι περισσότερες από τις απολύσεις.

«Αν και ορισμένες από τις ενέργειες αυτές είναι δύσκολες διότι περιλαμβάνουν τις απώλειες θέσεων εργασίας, είναι απαραίτητες για να βελτιωθεί η εκτέλεση [των εργασιών της επιχείρησης] και να χρηματοδοτηθεί η μακροπρόθεσμη υγεία της εταιρείας», ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Χιούλετ Πάκαρντ, Μεγκ Ουίτμαν.

Τα αποτελέσματα χρήσεως που ανακοινώθηκαν την Τρίτη αντανακλούν τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η επιχείρηση. Τα έσοδά της το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 3% στα 30,7 δισ. δολάρια σε σύγκριση με το 2011, ενώ τα καθαρά κέρδη από τις εμπορικές και βιομηχανικές της δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 31%, και ανήλθαν σε 1,6 δισ. δολάρια από 2,3 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

25.000 απολύσεις από την Hewlett-Packard

Απολύει 3.500 υπαλλήλους η Lufthansa

10.000 απολύσεις ανακοίνωσε η Sony

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε