Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Interpol ψάχνει και τον Σααντί Καντάφι

Red alert και για ακόμη έναν γιο του Μουαμάρ Καντάφι εξέδωσε η Interpol, ζητώντας από 188 χώρες να συλλάβουν τον Σααντί Καντάφι.

Η Interpol επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως ο 38χρονος γιος του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης εθεάθη για τελευταία φορά στο Νίγηρα. Το αίτημα για διεθνές ένταλμα σύλληψής του κατέθεσαν οι αρχές του νέου καθεστώτος της Λιβύης.

«Η κόκκινη ειδοποίηση συνιστά περιφερειακό και διεθνή συναγερμό για τις χώρες που είναι γειτονικές με τη Λιβύη και το Νίγηρα (…) για να βοηθήσουν να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο Σαάντι Καντάφι», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Interpol.

Ο Σαάντι Καντάφι καταζητείται από τις νέες λιβυκές αρχές που τον κατηγορούν ότι «οικειοποιήθηκε αγαθά δια της βίας και του εκφοβισμού όταν διοικούσε τη λιβυκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία».

«Ως διοικητής στρατιωτικών μονάδων που φέρονται αναμιγμένες στην καταστολή των διαδηλώσεων αμάχων στη διάρκεια της λιβυκής εξέγερσης, ο Σαάντι Καντάφι υπόκειται επίσης σε απαγόρευση να ταξιδεύει και σε πάγωμα των περιουσιακών αγαθών του που διατάχθηκε το Μάρτιο από τα Ηνωμένα Έθνη», προστίθεται.

Πρόκειται για την πρώτη «κόκκινη ειδοποίηση» που εκδόθηκε από την Interpol κατόπιν αιτήματος των νέων λιβυκών αρχών του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Ο Σαάντι Καντάφι βρήκε καταφύγιο στις 11 Σεπτεμβρίου στο Νίγηρα. Στις 9 Σεπτεμβρίου η Interpol είχε εκδώσει μια red alert ζητώντας τη σύλληψη του Μουάμαρ Καντάφι, του γιου του Σάιφ αλ-Ισλάμ και το κουνιάδου του Αμπντάλα Αλ-Σενούσι, πρώην αρχηγού των υπηρεσιών πληροφοριών, σε βάρος των οποίων έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόκκινος… συναγερμός για τον Καντάφι – Το ΔΠΔ ζητά βοήθεια από την Interpol

Οι Τουαρέγκ κρύβουν τον Καντάφι;

Οπαδοί του Καντάφι ζητούν εκεχειρία

Καντάφι: «Είμαι στη Λιβύη και θα πεθάνω σαν μάρτυρας»

Καταγγελία σοκ: “Με βίαζαν ο Καντάφι και οι γιοι του”!

”Βρήκαμε επικίνδυνα όπλα των δυνάμεων του Καντάφι”!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε