Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η Ιρλανδία δεν θα γίνει Ελλάδα

Ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών
Ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μπράιαν Λένιχαν
Η Ιρλανδία δεν βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα και οποιοδήποτε μελλοντικό πλήγμα είναι πιθανό να δεχτεί

 

θα είναι στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού κινδύνου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Μπράιαν Λένιχαν.
 
Η Ιρλανδία, που θεωρείτο ως ο πλέον αδύναμος κρίκος στην Ευρωζώνη πριν από ένα χρόνο, όταν η χώρα διολίσθησε από την αλματώδη οικονομική ανάπτυξη στην κρίση, δέχεται μικρότερες πιέσεις αφότου αποφασίστηκαν οι δραστικές περικοπές δαπανών και οι μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα, στο τέλος του 2009. Μάλιστα οι μεταρρυθμίσεις χαρακτηρίστηκαν από Ευρωπαίους ηγέτες ώς παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα.
 
“Εάν προκύψουν πραγματικοί κίνδυνοι για την Ιρλανδία, θα είναι σε παραλληλισμό με μία ευρύτερη ευρωπαϊκή κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και δεν βρισκόμαστε σε τέτοιο σημείο”, δήλωσε στο Ρότιερ ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας.
 
“Ο κίνδυνος διάδοσης της κρίσης (από την Ελλάδα) -κατά την άποψή μου- δεν υφίσταται για την Ιρλανδία. Τους τελευταίους 18 μήνες έχουμε πάρει πολλά από τα μέτρα τα οποία οι Έλληνες μόλις άρχισαν να παίρνουν. Δεν βλέπω ότι η Ιρλανδία βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο”, πρόσθεσε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών.
 
“Ένας από τους λόγους που οι αγορές είναι κρίσιμες για χώρες πέραν της Ελλάδας είναι διότι ορισμένες… δεν έχουν απλά πρόβλημα με το δημόσιο χρέος, αλλά και δομικά προβλήματα με τις οικονομίες τους”, εξήγηεσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε