Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ισπανία κάνει μειώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος σε αντίθεση με την Ελλάδα

Η Ισπανία κάνει μειώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος σε αντίθεση με την Ελλάδα

Μετά τα σκληρά μέτρα που αποφάσισε η Ισπανία μειώνει τουλάχιστον κάποια λειτουργικά έξοδα των νοικοκυριών για να τους ανακουφίσει. Στην Ελλάδα αντίθετα μειώνουν μισθούς και συντάξεις και αυξάνουν το κόστος ζωής.

Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να παγώσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αναβάλλοντας μία αύξηση κατά 4% που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούλιο, για να βοηθήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, ανακοινώθηκε σήμερα από την κυβέρνηση. 

“Η (οικονομική) κατάσταση το απαιτεί”, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας Μιγκέλ Σεμπάστιαν, εξηγώντας ότι η ενέργεια είναι “ένας σημαντικός παράγοντας για την ευημερία των πολιτών και για την ανταγωνιστικότητα” των εταιρειών. 

Αυτή η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο μίας συμφωνίας μεταξύ της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP), που προέβλεπε τη δημιουργία ενός “Κρατικού Συμφώνου για την Ενέργεια”, εξήγησε ο Σεμπάστιαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Η ομοσπονδία των εταιρειών ηλεκτρισμού Unesa αντέδρασε πολύ αρνητικά σε αυτή την απόφαση, την οποία χαρακτήρισε “πολύ σοβαρή” εξαιτίας της μείωσης κερδών που θα σημαίνει για τους παραγωγούς ενέργειας. 

Από την πλευρά της, η ένωση προστασίας καταναλωτών Facua εκτιμά ότι αυτό το μέτρο είναι “ανεπαρκές” διότι η αύξηση κατά δύο μονάδες του ΦΠΑ, που αποφάσισε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας, θα σημάνει αυτόματα αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε