Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Κάρλα δείχνει το σκληρό πρόσωπο της

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 Ακύρωσε συναυλία ροκ στο Λούβρο γιατί έτσι ήθελε αυτή!

 

Δεν είναι μόνο οι νεαροί φαν της ροκ. Ακόμη και η Μόνα Λίζα κοντεύει να χάσει το χαμόγελό της μετά την αποκάλυψη της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας «Le Canard Εnchaine» ότι τα σχέδια για την πρώτη υπαίθρια συναυλία ροκ μουσικής στο προαύλιο του Λούβρου ναυάγησαν λόγω του «βέτο» που άσκησε η πρώτη κυρία και τραγουδοποιός Κάρλα Μπρούνι.
 
Αφού στην αρχή έδειχνε να εγκρίνει την ιδέα, το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού απαγόρευσε τη συναυλία, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 18-19 Ιουνίου, με την αιτιολογία ότι ήταν «ανάρμοστη» και δυνητικά επικίνδυνη για μια τόσο «ευαίσθητη» ιστορική τοποθεσία. Σύμφωνα όμως με τη «Le Canard Εnchaine», η σύζυγος του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί άσκησε «βέτο» διότι φοβήθηκε ότι ένα τέτοιο γεγονός στο Λούβρο θα επισκίαζε μια σειρά ποπ συναυλίες οι οποίες θα διεξάγονταν έξι ημέρες αργότερα στο Παρίσι, με τη δική της αιγίδα ως επίσημης πρέσβειρας Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ και στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τα θύματα του ΑΙDS.
 
Η ιδέα να διεξαχθεί ένα φεστιβάλ ροκ στο Λούβρο, το οποίο διοργανώθηκε από το νεανικό περιοδικό «Les Ιnrockruptibles», είχε αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό από το ίδιο το μουσείο.
 
Τα συγκροτήματα που θα έπαιζαν στον μεγάλο χώρο μεταξύ των δύο πτερύγων του Λούβρου «θα ανανέωναν την εικόνα του μουσείου και θα έφερναν ένα διαφορετικό είδος κοινού από εκείνο των συναυλιών μουσικής δωματίου που γίνονται συχνά στο εσωτερικό του» δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου.
 
Με την ίδια χαρά υποδέχθηκαν την ιδέα και στο δημαρχείο του Παρισιού, ενώ έγκριση έδωσαν και οι υπεύθυνοι για τη δημόσια τάξη. Όλα πήγαιναν καλά ως τη στιγμή που ο υπουργός Πολιτισμού Φρεντερίκ Μιτεράν είπε «όχι», δηλώνοντας ότι «μια ροκ συναυλία σε ένα ιστορικό μνημείο δεν είναι και τόσο καλή ιδέα».
 
Παρ΄ όλα αυτά, σύμφωνα με τη «Le Canard Εnchaine» οι αντιρρήσεις ήρθαν απευθείας από την κυρία Μπρούνι. Το «Ιnrockruptibles» έκανε έκκληση στην πρώτη κυρία της Γαλλίας ζητώντας της να αλλάξει γνώμη, αλλά έλαβε μια απότομη αρνητική απάντηση.
 
Στις συναυλίες του Λούβρου θα συμμετείχαν ο αμερικανολιβανέζος τραγουδιστής Μίκα, το γαλλικό συγκρότημα Ρhoenix, η αμερικανική Vampire Weekend και η Σαρλότ Γκενσμπούρ . Λέγεται ότι όλοι οι καλλιτέχνες είναι έξαλλοι διότι είχαν αρνηθεί άλλες προσφορές για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ του Λούβρου.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε