Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Η Κάρλα… “λυπάται” για πτώμα κρατουμένου χωρίς μάτια και ήπαρ…

Απάντηση σε μητέρα 31χρονου ιταλού κρατουμένου που άφησε την τελευταία του πνοή στις γαλλικές φυλακές και επεστράφη στην πατρίδα του χωρίς ήπαρ και μάτια, έδωσε η Κάρλα Μπρούνι.

Ο Ντανιέλε Φραντσέσκι, ιταλός ξυλουργός και πατέρας ενός αγοριού εννιά ετών, πέθανε στις 26 Αυγούστου σε φυλακές της Γαλλίας. Κρατείτο από το Μάρτιο επειδή χρησιμοποίησε πλαστή κάρτα σε καζίνο και η επίσημη εκδοχή του θανάτου ήταν καρδιακή προσβολή.

Η μητέρα του θύματος Τσίρα Αντινιάνο έστειλε επιστολή στην ιταλικής καταγωγής πρώτη κυρία της Γαλλίας ζητώντας διαλεύκανση των συνθηκών που πέθανε το παιδί της, καθώς η σορός του έφτασε στην Ιταλία χωρίς όργανα – έλειπαν το ήπαρ και τα μάτια – και βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη δυσκολεύοντας τη νεκροψία. Ο άνδρας είχε επανειλημμένα καταγγείλει κακομεταχείριση μέσα στις φυλακές.

Στη γραπτή έκκλησή της η Τσίρα Αντινιάνο τονίζει ότι “μόνο μια μητέρα μπορεί να καταλάβει τον πόνο μιας μητέρας που χάνει το παιδί της”.

Η κ. Σαρκοζί έστειλε τα συλληπητήριά της και ανέφερε: “Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη γαλλική δικαιοσύνη ότι θ΄ανταποκριθεί στις προσδοκίες τις δικές σας και των ιταλικών αρχών”. Η γαλλική εισαγγελία αποφάσισε στις αρχές Σεπτεμβρίου να ανοίξει έρευνα για τις αιτίες θανάτου του ιταλού κρατουμένου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε