Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η καταιγίδα έκοψε στα δύο πορθμείο και έπνιξε 68 ανθρώπους

Η καταιγίδα έκοψε στα δύο πορθμείο και έπνιξε 68 ανθρώπους

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 αγνοούνται μετά το ναυάγιο ενός υπερφορτωμένου πορθμείου που κόπηκε στα δύο εξαιτίας της κακοκαιρίας την ώρα που έπλεε σε ποταμό της βορειοανατολικής Ινδίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Περίπου 150 άνθρωποι έχουν διασωθεί ή κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι τις όχθες του ποταμού Βραχμαπούτρα στο κρατίδιο Ασάμ, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Α. Ντας δήλωσε ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει τις σορούς 68 ανθρώπων, ενώ 132 εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Στο πορθμείο, το οποίο κόπηκε στα δύο εξαιτίας της καταιγίδας, επέβαιναν περίπου 350 άνθρωποι», σημείωσε ο Τζ. Ν. Σουντχούρι, διοικητής της αστυνομίας του κρατιδίου Ασάμ.

Τα σωστικά συνεργεία και μονάδες του στρατού που έχουν σπεύσει στην περιοχή προσπαθούν να βρουν επιζώντες παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

«Έβλεπα ανθρώπους να παρασύρονται από τα πολύ δυνατά ρεύματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραχούλ Χαρμακάρ, ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πολύ μικρές», πρόσθεσε.

«Οι προσπάθειες μας δυσχεραίνονται από τις κακές καιρικές συνθήκες, βρέχει ακόμη πολύ και η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική στην περιοχή», επεσήμανε από την πλευρά του ο Π. Σ. Σαλόι, αξιωματικός της αστυνομίας που έχει μεταβεί στην περιοχή.

Οι έρευνες για τους περίπου 100 αγνοούμενους σταμάτησαν μετά τη δύση του ηλίου και αναμένεται να ξαναρχίσουν αύριο το πρωί.

Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στην αστυνομία, το πορθμείο ήταν παλιό και κόπηκε στα δύο αφού βούλιαξε στον υπερχειλισμένο ποταμό Βραχμαπούτρα. Το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο με επιβάτες και σακιά ρυζιού και άλλα προϊόντα, ενώ δεν είχε σωσίβιες λέμβους ή σωσίβια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το δυστύχημα αυτό είναι το χειρότερο που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στη βορειοανατολική Ινδία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μανμοχάν Σινγκ δήλωσε «συγκλονισμένος και θλιμμένος» από το συμβάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε