Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

“Η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας έχει χάσει κάθε αξιοπιστία”

“Η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας έχει χάσει κάθε αξιοπιστία”

Η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας έχει χάσει τελείως την αξιοπιστία της, ύστερα από το κύμα σκανδάλων παιδεραστίας, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, γράφουν οι Times.

“Το ότι ένας θεσμός τόσο βαθιά ριζωμένος στη ζωή μιας κοινωνίας […] χάνει ξαφνικά κάθε αξιοπιστία δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την Εκκλησία, αποτελεί πρόβλημα και για όλο τον λαό της Ιρλανδίας”, δήλωσε ο Ρόουαν Γουίλιαμς σε συνέντευξη την οποία θα μεταδώσει την ερχόμενη εβδομάδα το BBC, και αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα.

Στη συνέντευξη αυτή, ο Ρόουαν Γουίλιαμς, πνευματικός ηγέτης των 70 εκατομμυρίων πιστών της Αγγλικανικής Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο, εκτιμά ότι το σκάνδαλο που πλήττει και την -καθολική- Εκκλησία της Ιρλανδίας, είναι ένας “κολοσσιαίος τραυματισμός”.

“Συζητούσα πρόσφατα με έναν ιρλανδό φίλο μου, ο οποίος μού είπε ότι είναι πλέον δύσκολο σε ορισμένες περιοχές της Ιρλανδίας να κυκλοφορεί κανείς στο δρόμο με το κολάρο του ιερέα”, πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος.

Πρόσφατες εκθέσεις αποκάλυψαν ότι η ιρλανδική καθολική εκκλησία απέκρυπτε επί δεκαετίες σεξουαλικές κακοποιήσεις εκατοντάδων παιδιών από ιερείς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε