Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η κόρη της Τιμοσένκο ζητά από τον Γιούνκερ να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα της

Η κόρη της Τιμοσένκο ζητά από τον Γιούνκερ να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα της

Η Γεβγκένια Τιμοσένκο, κόρη της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, έγινε σήμερα δεκτή από τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σύμφωνα με τη νεαρή γυναίκα “στηρίζει το αίτημα να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα της”.

“Χαίρομαι που η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου υποστηρίζει την υπόθεση των πολιτικών κρατουμένων και της μητέρας μου. Ο κ. Γιούνκερ στηρίζει το αίτημα να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα μου”, δήλωσε η Γεβγκένια Τιμοσένκο μετά τη συνάντηση αυτή.

“Οι Γερμανοί γιατροί ζητούν να είναι ήρεμη στις επόμενες οκτώ εβδομάδες, αλλά οι αρχές δεν την αφήνουν ήσυχη”, σημείωσε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς θέλει να “αποκλείσει τους πολιτικούς αντιπάλους του από τις εκλογές του Οκτωβρίου”.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν έκανε δηλώσεις.

Η Γεβγκένια Τιμοσένκο περιοδεύει στην Ευρώπη εδώ και αρκετούς μήνες για να ευαισθητοποιήσει τις κυβερνήσεις για την κατάσταση της μητέρας της, πρώην ηγερίας της επανάστασης του 2004, που έχει καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκιση για κατάχρηση εξουσίας.

Ουκρανικό δικαστήριο ανέβαλε και πάλι την Τρίτη τη δίκη για φοροδιαφυγή της Γιούλιας Τιμοσένκο, η οποία δεν μπόρεσε να παραστεί στο ακροατήριο για λόγους υγείας.

Οι διώξεις κατά της Τιμοσένκο έχουν προκαλέσει σοβαρή κρίση στις σχέσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καταγγέλλει πολιτικά κίνητρα και ζητεί την απελευθέρωση της αντιφρονούσας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε