Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Η κόρη του Καντάφι είναι στη Λιβύη

Εμφανίστηκε από την κατοικία του πατέρα της στην Τρίπολη. Δηλώσεις και του υιού Καντάφι. “Ο πατέρας μου θα είναι ο “παππούς” του νέου καθεστώτος.”
Ένας από τους γιους του Μουάμαρ Καντάφι, ο Σαΐντι εκτιμά πως ο πατέρας του θα είναι ο “παππούς” κάθε νέου καθεστώτος στην Τρίπολη, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην βρετανική εφημερίδα Financial Times.
 
“Ο πατέρας μου θα παραμείνει ως ο παππούς που δίνει συμβουλές”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “ύστερα από αυτόν τον θετικό σεισμό, πρέπει να κάνουμε κάτι για την Λιβύη. Πρέπει να φέρουμε νέο αίμα για να κυβερνήσει την χώρα μας”.
 
Ο τρίτος γιος του Καντάφι επισήμανε επίσης πως το 85% της χώρας είναι “πολύ ήρεμο και πολύ ασφαλές και πως το καθεστώς θα αναλάβει ξανά τον έλεγχο της χώρας “αργά ή γρήγορα”.
 
“Υπάρχουν άνθρωποι που διαμαρτύρονται κατά του καθεστώτος του πατέρα μου. Είναι φυσικό. Όλος ο κόσμος έχει ανάγκη να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του”, τόνισε και πρόσθεσε πως ο στρατός παραμένει ισχυρός.
 
Ο άλλος γιος του Καντάφι Σάιντ αλ-Ισλάμ διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν διαδηλωτές.
 
Ο ίδιος τόνισε πως κανείς δεν τραυματίστηκε και τα μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν αποθήκες πυρομαχικών, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της Λιβύης.
 
Από την πλευρά της η κόρη του Καντάφι Αϊσά δήλωσε ότι δεν έχει εγκαταλείψει τη χώρα, όπως ανέφεραν πληροφορίες.

 

 
“Λέω στους Λίβυους και στις Λίβυες που αγαπώ και με αγαπούν ότι αντιστέκομαι μπροστά σε αυτό το κτίριο της αντίστασης”, τόνισε στην σύντομη ομιλία της από την κατοικία Μπαμπ Αλ-Αζίζια του Καντάφι στην Τρίπολη.
 
Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Αϊσά Καντάφι βρισκόταν σε αεροσκάφος των λιβυκών αερογραμμών στο οποίο δεν επετράπη χθες Τετάρτη η προσγείωση στην Μάλτα.

 

Την είδηση διέψευσε και ο υπεύθυνος τύπου του Αεροδρομίου Λάρνακας στην Κύπρο λέγοντας ότι ουδέποτε δόθηκε άδεια ή ζητήθηκε άδεια για να προσγειωθεί στο νησί αεροπλάνο των λιβυκών αερογραμμών.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε