Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η κρίση “κατεβάζει” τους επιχειρηματίες στην πολιτική

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Η οικονομική κρίση στην Καλιφόρνια στρέφει τους ρεπουμπλικάνους στους επιχειρηματίες για τη θέση του κυβερνήτη και τη Γερουσία.

 

Δύο από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της επιχειρηματικής κοινότητας στις ΗΠΑ, οι πρώην επικεφαλής της eBay και της Hewlett-Packard κέρδισαν το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων για να διεκδικήσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, τις θέσεις του κυβερνήτη και του γερουσιαστή, κεφαλαιοποιώντας την επιχειρηματική τους οξυδέρκεια και τις προσωπικές τους περιουσίες.
Η Μεγκ Γουιτμαν πρώην επικεφαλής της eBay. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι ρεπουμπλικάνοι της Καλιφόρνιας, οι οποίοι βλέπουν ένα θολό μέλλον για την πολιτεία τους, που έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα, επέλεξαν την πρώην επικεφαλής της eBay, Μέγκ Γουιτμαν για να αντιμετωπίσει τον δημοκρατικό πρώην κυβερνήτη, Τζέρι Μπράουν για τη διαδοχή του απερχόμενου κυβερνήτη, Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

Η Κάρλι Φιορίνα πρώην επικεφαλής της Hewlett-Packard. ΦΩΤΟ REUTERS

 
Το χρίσμα του κόμματος για τη θέση του γερουσιαστή, κέρδισε μία πλούσια, όμως νέα στην πολιτική, η πρώην επικεφαλής της εταιρείας κατασκευής υπολογιστών Hewlett-Packard, Κάρλι Φιορίνα, η οποία σάρωσε τους αντιπάλους της.
 
Στα πρώτα αποτελέσματα που εκδόθηκαν και οι δύο νικήτριες πήραν τουλάχιστον διπλάσιες ψήφους από τους δεύτερους στην κατάταξη υποψηφίους.
 
Η Φιορίνα καλείται τώρα να αντιμετωπίσει την εξαιρετικά ισχυρή πολιτικά γερουσιαστή Μπάρμπαρα Μπόξερ, η οποία κατατάσσεται στους φιλελεύθερους του Δημοκρατικού Κόμματος και θεωρείται σύμμαχος του προέδρου Ομπάμα στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει μείζον ζήτημα στις εκλογές του Νοεμβρίου.
 
«Βιώνουμε την εμπειρία του μεγαλύτερου κύματος λαϊκού θυμού τα τελευταία 20 χρόνια αλλά οι μόνοι άνθρωποι που οι ψηφοφόροι αντιπαθούν εξ ίσου με τους πολιτικούς καριέρας είναι οι πλούσιοι επιχειρηματίες. Αυτό το Νοέμβριο, θα δούμε ποιούς αντιπαθούν περισσότερο», σχολίασε ο νεοδιορισμένος πρόεδρος της Επιτροπής Δίκαιων Πολιτικών Πρακτικών της Καλιφόρνιας, Νταν Σχνουρ, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και συνεργάτης του πρώην κυβερνήτη, Πιτ Γουίλσον.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε