Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Κύπρος πληρώνει το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα

Ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός Βασιλικού και οι καταστροφές μετά την έκρηξη. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός Βασιλικού και οι καταστροφές μετά την έκρηξη. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι Κύπριοι πληρώνουν τα σπασμένα της αδιαφορίας της κυβέρνησης Χριστόφια μετά την έκρηξη πέρσι το καλοκαίρι στο στρατόπεδο στο Ζύγι όπου καταστράφηκε μέρος του μεγαλύτερου ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού του νησίου.

Η Κύπρος διαθέτει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη αν όχι στον κόσμο, εκτιμά η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση λήψη μέτρων για μείωση των τιμών.

Η ΡΑΕΚ και οι βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση και την ΑΗΚ να τερματίσουν την πολιτική της κερδοφορίας της Αρχής και τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών από την έκρηξη στο Μαρί.

Ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί η ΑΗΚ εν μέσω οικονομικής κρίσης να επιμένει στην κερδοφορία του 2010 που ήταν 100 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης ζήτησε αναστολή της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε επιχειρήσεις που αδυνατούν να πληρώσουν και να δοθούν διευκολύνσεις για αποπληρωμή του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Κώστας Γαβριηλίδης ανέφερε ότι η Κύπρος έχει απομονωμένο σύστημα ενέργειας, γεγονός που αυξάνει το κόστος παραγωγής. Επέρριψε τις ευθύνες στις εκάστοτε κυβερνήσεις, οι οποίες, όπως είπε, δεν διευκόλυναν ή δεν επέτρεψαν στην ΑΗΚ να φέρει φυσικό αέριο.

Μάλιστα μέσα στον χειμώνα έγιναν πολλές προσφυγές στα δικαστήρια από πολίτες όταν ήρθαν φουσκωμένοι οι λογαριασμοί του ρεύματος που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ!

Και όλα αυτά γιατί η ΑΗΚ αποφάσισε να βάλει αυξήσεις στο ρεύμα, για να καλύψει τις ζημιές που υπέστη ο σταθμός στον Βασιλικό μετά την έκρηξη που έγινε το καλοκαίρι στη ναυτική βάση Ζυγίου όπου μάλιστα έχασαν την ζωή του 13 άτομα.

Μια έκρηξη που την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η αδιαφορία της κυβέρνησης Χριστόφια αφού είχε τοποθετήσει επικίνδυνα εκρηκτικά με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έκρηξη. Έτσι η ΑΗΚ αποφάσισε να καλύψει τις ζημιές που έκαναν οι κυβερνώντες βάζοντας τους πολίτες να πληρώσουν από την τσέπη τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου η Κυπριακή Δημοκρατία – Στο στόχαστρο ο πρόεδρος Χριστόφιας – Ελλάδα

Το πρώτο πόρισμα των ειδικών για την φονική έκρηξη στην Κύπρο – Έκαναν ότι δεν έπρεπε να κάνουν – Ελλάδα

Η κόλαση μέσα από τα μάτια των επιζώντων της αιματηρής έκρηξης στην Κύπρο – Συγκλονιστικές μαρτυρίες – Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε