Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η κυβέρνηση Μόντι ανησυχεί για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΝΤ

Η κυβέρνηση Μόντι ανησυχεί για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΝΤ

Θορυβημένη η κυβέρνηση Μόντι για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΝΤ σε περίπτωση εξωτερικού δανεισμού της χώρας

«H κυβέρνηση Μόντι ανησυχεί ιδιαίτερα για την ενδεχόμενη ανάμειξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην διάσωση της χώρας», γράφει σήμερα η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο.

   Από τις χθεσινές δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προέκυψε το συμπέρασμα ότι αν η Ιταλία χρειασθεί εξωτερικό δανεισμό, θα ισχύσουν οι ίδιοι κανόνες που τέθηκαν στην Ελλάδα και την Πορτογαλία (. . .) το ΔΝΤ θα πρέπει να κληθεί να συμβάλλει στην επιχείρηση διάσωσης», τονίζει ο αναλυτής Μάρκο Κόντι.

   Σύμφωνα με την Μεσατζέρο, «ξαναεμφανίζεται το φόβητρο της άφιξης της Τρόικας. . . μιας Ιταλίας υπό εποπτεία. Ένα εφιαλτικό σενάριο, για τον Μάριο Μόντι, το ίδιο που έζησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός, στην διάσκεψη G20 των Καννών, τον περασμένο Νοέμβριο».

   Ιταλοί σχολιαστές θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμη την συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, η οποία έχει ορισθεί για την Παρασκευή.

   Μετά τις χθεσινές δηλώσεις της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, κυβερνητικές πηγές στην Ρώμη έλεγαν πως θεωρούν μάλλον απίθανο να οριστούν άμεσα οι λειτουργικές λεπτομέρειες της «ασπίδας κατά του σπρεντ» που ενεκρίθη σε γενικές γραμμές στην τελευταία ευρωπαϊκή σύνοδο.

   Η Ιλ Μεσατζέρο εκτιμά ότι φαίνεται όλο και πιο πιθανό να αποφασιστεί η σύγκληση νέας έκτακτης ευρωπαϊκής συνόδου πριν από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε