Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Lehman Brothers πωλεί πίνακες για να ξεχρεώσει!

Στο σφυρί η συλλογή από πίνακες της Lehman Brothers για να πληρωθούν οι πιστωτές της.

Μία εκλεκτή συλλογή από έργα τέχνης που κάποτε στόλιζαν τους τοίχους της Lehman Brothers, της τράπεζας της οποίας η χρεωκοπία άνοιξε τους κρουνούς της ύφεσης στις ΗΠΑ, θα τεθούν σε δημοπρασία εντός της εβδομάδας για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων στους πιστωτές της.
 
Η συλλογή, αξίας πολλών εκατ. δολαρίων, αποκτήθηκε στο μέγα τμήμα της από την τράπεζα του 2003 και σε αυτήν περιλαμβάνονται σημαντικοί σύγχρονοι καλλιτέχνες, όπως ο Ντέμιαν Χερστ, η Τζούλι Μεχρέτου και ο Ρόμπερτ Πρίνς.
 
Η αντιπρόεδρος του Οίκου Σόθμπι’ς, που διοργανώνει την δημοπρασία το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, χαρακτήρισε τον κατάλογό της ως ένα «μνημείο διασημοτήτων» της σύγχρονης τέχνης.
 
Μία άλλη δημοπρασία, που θα διοργανώσει ο ανταγωνιστής Οίκος Κρίστι’ς στις 29 Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει έργα των Λυσιάν Φρόιντ και Γκάρι Χιουμ.
 
Τα έσοδα από τις δημοπρασίες θα πάνε στους πιστωτές της Lehman Brothers, η οποία κήρυξε χρεωκοπία το 2008.
 
Τα έργα κοσμούσαν τα γραφεία και τους διαδρόμους του χρηματοοικονομικού γίγαντα, αλλά αντικατοπτρίζουν πολλά παραπάνω από ένα σύμβολο χλιδής και υπερβολής, όπως τονίζει η αντιπρόεδρος του Σόθμπι’ς Γκαμπριέλα Παλμιέρι.
 
«Δεν πρόκειται απλώς για το . Η συλλογή της Lehman Brothers αντιπροσωπεύει περισσότερο για μία οξυδερκή έρευνα των καλών ευκαιριών, καθώς και μία χορηγεία προς όφελος των νέων καλλιτεχνών: τα έργα δεν έχουν αγορασθεί σε δημοπρασίες, αλλά σε γκαλερί και εκθέσεις και συχνά σε μικρότερες τιμές. Έχουν μία απίστευτη όσφρηση», τόνισε.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε