Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Η λίστα του Ομπάμα” – Επιλέγει προσωπικά ποιοι θα πεθάνουν!

“Η λίστα του Ομπάμα” – Επιλέγει προσωπικά ποιοι θα πεθάνουν!

Είναι μια άκρως απόρρητη διαδικασία, αλλά ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τους New York Times προσωπικά ο Αμερικανός πρόεδρος επέβλεψε τη διαδικασία επιλογής των στόχων που θα πληγούν στο Αφγανιστάν και αλλού ως μέλη της Αλ Κάιντα.

Η αμερικανική κυβέρνηση έφτιαξε αυτό τον κατάλογο στο πλαίσιο του πολέμου που διεξάγει με επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον της Αλ-Κάιντα και των κλάδων της στο Πακιστάν και την Υεμένη, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται δεκάδες υψηλόβαθμούς αξιωματούχους και πρώην συμβούλους.

“(Ο Ομπάμα) είναι αποφασισμένος να λάβει τις αποφάσεις για την έκταση και την εμβέλεια των επιχειρήσεων αυτών”, δήλωσε στην εφημερίδα ο Τόμας Ντόνιλον, σύμβουλος για την Εθνική Ασφάλεια. “Πιστεύει πως είναι υπεύθυνος για τη θέση των ΗΠΑ στον κόσμο”.

Μια εκατοστή υπεύθυνοι των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών εξέτασαν εξονυχιστικά βιογραφίες πριν προτείνουν να περιληφθούν σ’ αυτό τον κατάλογο ύποπτοι που δρουν στην Υεμένη και τη Σομαλία στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης που οργανώθηκε με όλα τα μέτρα ασφαλείας από το Πεντάγωνο, γράφει η εφημερίδα.

Η CIA έκανε το ίδιο με τους ύποπτους στο Πακιστάν.

Τα ονόματα κοινοποιήθηκαν στη συνέχεια στον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εγκρίνει κάθε πλήγμα στην Υεμέμη και τη Σομαλία, καθώς και ορισμένες ευαίσθητες επιχειρήσεις στο Πακιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε