Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η Λιβύη ανακήρυξε επισήμως την απελευθέρωσή της

Η Λιβύη ανακήρυξε επισήμως την απελευθέρωσή της

Σε τροχιά εκδημοκρατισμού μπαίνει η χώρα ενώ ο γιός του καντάφι Σαϊφ αλ ισλάμ με ηχητικό του μήνυμα διαμηνύει οτι θα πολεμήσει τη μεταβατική ηγεσία.

Η Λιβύη διακήρυξε σήμερα την απελευθέρωση της χώρας έπειτα από 42 χρόνια υπό τον Μουάμαρ Καντάφι– ο οποίος σκοτώθηκε πριν από λίγες μέρες– και η χώρα εισέρχεται έτσι σε τροχιά εκδημοκρατισμού.

“Ανακοινώνουμε προς ολόκληρο τον κόσμο ότι απελευθερώσαμε την αγαπημένη μας πατρίδα με τις πόλεις, τα χωριά, τους λόφους, τα βουνά, τις ερήμους και τον ουρανό της,” ανακοίνωσε αξιωματούχος κατά την έναρξη της τελετής στη Βεγγάζη, απ΄όπου ξεκίνησε η λαϊκή εξέγερση τον Φεβρουάριο και εκεί όπου βρίσκεται το αρχηγείο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Στο μεταξύ ο γιός του Μουαμάρ Καντάφι Σαϊφ αλ Ισλάμ, δηλώνει με ηχητικό του μήνυμα ότι θα πολεμήσει τη μεταβατική ηγεσία της χώρας και το ΝΑΤΟ, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

“Θα συνεχίσουμε την αντίσταση. Αφήστε τους αρουραίους και το ΝΑΤΟ να χαθούν,” λέει σε μήνυμά του που μετέδωσε το δίκτυο Al-Rai TV, το οποίο στηρίζει τον Καντάφι και εδρεύει στη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

“Αυτή είναι η χώρα μας όπου ζούμε και πεθαίνουμε. Θα συνεχίσουμε την αντίσταση,” προσθέτει.

Το μήνυμα διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα και–όπως εκτιμά το Al-Arabiya–προφανώς μεταδόθηκε ζωντανά, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι ο Σαϊφ αλ Ισλάμ το διέκοψε σύντομα από φόβο μην εντοπιστεί.

Η τύχη του παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Ρόιτερς ο στρατιωτικός διοικητής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Αμπντέλ Μαχίντ Μλέγκτα, μαχητές του αναπτύχθηκαν σε περιοχή νοτίως της πόλης Μπάνι Ουαλίντ, όπου πιστεύεται ότι έχει καταφύγει ο Σαϊφ αλ Ισλάμ από την Πέμπτη που διέφυγε από τη Σύρτη, όπου σκοτώθηκε ο πατέρας του.

Διαβάστε

Τι έδειξε η νεκροψία στη σορό του Καντάφι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε