Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η Μαφία διακινούσε ναρκωτικά μέσω μοναστηριού!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - REUTERS

Έναν πρωτότυπο τρόπο να διακινεί ναρκωτικά από τη Λατινική Αμερική είχε βρει η μαφία της Καλαβρίας. Πως; Μέσω ενός μοναστηριού στο Μιλάνο.

Τα μέλη της σπείρας των διακινητών, που συνδεόταν με τη μαφία της Καλαβρίας, κατέφθαναν ως προσκυνητές στο μοναστήρι και παρέδιδαν τα ναρκωτικά στον Κολομβιανό φύλακά του. Οι ουσίες ήταν κρυμμένες ακόμη και μέσα σε Ευαγγέλια και μικρά προσευχητάρια, ώστε να διαφεύγουν της προσοχής των τελωνειακών.

Κατά τη σύλληψη του φύλακα – διακινητή, οι καθολικές μοναχές έμειναν… με το στόμα ανοιχτό, αφού ούτε που φαντάστηκαν ποτέ τι γινόταν κάτω από τη μύτη τους. Η εισαγγελία του Μιλάνου απέφυγε τη δημοσιοποίηση περισσοτέρων λεπτομερειών σε ένδειξη σεβασμού προς τις μοναχές, που βρέθηκαν –άθελά τους- να εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης πολλών κιλών κοκαΐνης.

Συνολικά 33 είναι οι συλλήψεις, που έγιναν σε όλη την Ιταλία, ενώ κατασχέθηκαν 80 κιλά ναρκωτικών ουσιών. Σημειώνεται ότι η σπείρα είχε καταφέρει να λάβει και σημαντικές χρηματοδοτήσεις από το Fao, το πρακτορείο του ΟΗΕ για τον επισιτισμό και τη γεωργία, που εδρεύει στην Ρώμη, καθώς, η δραστηριότητα «βιτρίνα» των διακινητών της κοκαΐνης, ήταν η ενίσχυση της ιχθυοκαλλιέργειας και των εξαγωγών ψαριού από την Αφρική.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε