Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η μαύρη παλίρροια στον Κόλπο του Μεξικού – Ξεπουλιέται η BP για ν’ ανταπεξέλθει στον καθαρισμό

Η μαύρη παλίρροια έχει καλύψει τα πάντα
Η μαύρη παλίρροια έχει καλύψει τα πάντα

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από την καταστροφή που άφησε πίσω της η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Λέγονται νησιά Σαντελέρ και είχαν την ατυχία να είναι δίπλα στις εγκαταστάσεις της BP οπότε έχουν καλυφθεί από πετρέλαιο. ΦΩΤΟ REUTERS

Διάφορα νεκρά οστρακοειδή και καβούρια έχουν γεμίσει τις ακτές στο Dauphin Island στην Αλαμπάμα ΦΩΤΟ REUTERS

Η περιοχή φημιζόταν και για τα γατόψαρά της. Φημιζόταν... ΦΩΤΟ REUTERS

Και το πετρέλαιο συνεχίζει το θανατηφόρο έργο του ΦΩΤΟ REUTERS

Eν τω μεταξύ σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις η BP για να μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει στα έξοδα για αποζημιώσεις, πρόστιμα και καθαρισμό των ακτών θα αναγκαστεί να ξεπουλήσει από τα πιο ακριβά περιουσιακά της στοιχεία σε όλο τον κόσμο.

Το μερίδιο 26% στο Prudhoe Bay στη Βόρεια Περιοχή της Αλάσκα και άλλα πάγια της BP θα μπορούσαν να προσελκύσουν επενδυτές όπως οι China National Petroleum Corp., Occidental Petroleum Corp. και Hess Corp., σχολιάζει ο Douglas Ober, επικεφαλής της Petroleum & Resources Corp. του παλαιότερου αμερικανικού fund πετρελαίου.

«Η BP θα πρέπει τώρα να στραφεί σε άλλα πάγια για να πληρώσει για το χαμό που δημιουργησε», είπε ο Ober σύμφωνα με το Bloomberg. «Η εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα ρευστά διαθέσιμα για επέκταση παραγωγής ή ενίσχυση των αποθεμάτων και αυτό θα τη φέρει σίγουρα σε πολύ δύσκολη θέση».

Σημειώνεται ότι η BP έχει χάσει 31% της χρηματιστηριακής της αξίας από τις 20 Απριλίου, όταν δηλαδή έγινε η έκρηξη της εξέδρας στον Κόλπο του Μεξικού, που στοίχισε τη ζωή 11 εργαζομένων και δημιούργησε υποθαλάσσιες διαρροές που σκόρπισαν εκατ. γαλόνια πετρελαίου στον Κόλπο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε