Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Μέρκελ είναι… χαμηλόμισθη!

Η Μέρκελ είναι… χαμηλόμισθη!

Αντιδράσεις σε όλη τη Γερμανία προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πέερ Στάινμπρουκ, αντιπάλου της Άγκελα Μέρκελ στις εκλογές του 2013. Ο Στάινμπρουκ σχολίασε ως χαμηλή την αμοιβή των γερμανών καγκελαρίων ενώ για την Μέρκελ τόνισε πως είναι δημοφιλής γιατί είναι γυνάικα!

Έντονη κριτική ακόμη και από τους ίδιους τους Σοσιαλδημοκράτες δέχτηκε ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος θα αναμετρηθεί με την Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές του 2013, μετά τη δήλωσή του ότι οι γερμανοί καγκελάριοι δεν πληρώνονται όσο θα έπρεπε και ότι η Μέρκελ τυγχάνει καλύτερης μεταχείρισης επειδή είναι γυναίκα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Στάινμπρουκ είπε ότι “η Άγγελα Μέρκελ είναι δημοφιλής επειδή θεωρείται στα υπέρ το ότι είναι γυναίκα”. Ο ίδιος είπε ακόμη ότι οι γυναίκες ψηφοφόροι εκτιμούν την καγκελάριο των χριστιανοδημοκρατών γιατί έχει αποφασιστικότητα.

“Η καγκελάριος έχει επιβληθεί σε έναν ανδρικό κόσμο, δείχνει πολύ αυθεντική και συμπεριφέρεται με μετριοφροσύνη”, είπε ο ίδιος παραδεχόμενος ότι αυτό έχει απήχηση στους τυπικούς υποστηρικτές του Σοσιαλδημοκρατικού του κόμματος.

Το προηγούμενο απόγευμα, η εφημερίδα έδωσε στη δημοσιότητα σε άλλα μμε δηλώσεις του Στάινμπρουκ από την ίδια συνέντευξη στις οποίες υποστηρίζει ότι ο γερμανός καγκελάριος δεν πληρώνεται όσο θα έπρεπε.

«Ένας γερμανός καγκελάριος δεν αμείβεται αρκετά σε σύγκριση με την προετοιμασία που κάνει και τις ευθύνες που έχει», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «ένας διευθυντής τράπεζας στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία κερδίζει περισσότερα από όσα ένας καγκελάριος».

Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος έχει και στο παρελθόν βρεθεί στο στόχαστρο, κατηγορούμενος ότι έδινε διαλέξεις επί πληρωμή, κερδίζοντας 1,25 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Στάινμπρουκ κράτησε ο σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, λέγοντας στη Bild: «Κατά την άποψή μου οι πολιτικοί στη Γερμανία αμείβονται επαρκώς. Ήμουν πάντοτε βέβαιος ότι μπορούν να ζήσουν από το μισθό τους. Και κάποιος που δεν αισθάνεται ότι αμείβεται αρκετά μπορεί πάντα να ψάξει για άλλο επάγγελμα».

Και άλλα κορυφαία στελέχη του SPD επέκριναν τον Στάινμπρουκ για τις δηλώσεις του, λέγοντας πως είναι λάθος για έναν πολιτικό να συγκρίνεται με έναν ιδιωτικό υπάλληλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι επίσημα ο Στάινμπρουκ αντίπαλος της Μέρκελ στις εκλογές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε