Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Μέρκελ πάει… Πεκίνο!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Συνοδευόμενη από μεγάλη αντιπροσωπεία, η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρεθεί στο τέλος Αυγούστου στο Πεκίνο.

Πρόκειται για τον δεύτερο γύρο των σινογερμανικών διακυβερνητικών διαβουλεύσεων.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε διμερή και διεθνή θέματα και στην οικονομική συνεργασία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Η επίσκεψη της Μέρκελ, η δεύτερη εντός του 2012, σηματοδοτεί τις προσπάθειες της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη, από τη μια, και της δεύτερης μεγαλύτερης παγκοσμίως, από την άλλη, να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Η καγκελάριος κι επτά υπουργοί, περιλαμβανομένων των υπουργών Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ και Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, θα επισκεφτούν το Πεκίνο στις 30 και 31 Αυγούστου, ανέφερε η ανακοίνωση του κινεζικού ΥΠΕΞ.

Η Μέρκελ πρόκειται να συνοδεύσει τον Κινέζο πρωθυπουργό Γουέν Τζιαμπάο σε μια επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο της Airbus SAS, της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας, στη βορειοανατολική πόλη Τιαντζίν.

Η πρώτη τέτοια υψηλού επιπέδου διαβούλευση είχε λάβει χώρα όταν ο Κινέζος πρωθυπουργός είχε ηγηθεί μιας αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε το Βερολίνο τον Ιούνιο του 2011.

Στην προηγούμενη επίσκεψή της στο Πεκίνο, τον Φεβρουάριο, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε διαβεβαιώσει τους ομολόγους της ότι η ΕΕ είναι σε θέση να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μεγαλύτερη αγορά για τις κινεζικές εξαγωγές.

Η βιομηχανική δραστηριότητα στην Κίνα συνέχισε να συρρικνώνεται τον Αύγουστο για ένατο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με έναν προκαταρκτικό δείκτη που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η τράπεζα HSBC.

Στην διάρκεια της επίσκεψης της Μέρκελ στην Κίνα, της έκτης αφότου ανέλαβε την καγκελαρία, η καγκελάριος αναμένεται επίσης να θίξει τα ζητήματα της κρίσης στη Συρία και του πυρηνικού προγράμματος στο Ιράν, για τα οποία η δύση και το Πεκίνο διαφωνούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με.. κομμένη την ανάσα! – Reuters: Σήμερα Μέρκελ και Ολάντ θα δώσουν παράταση ζωής στην Ελλάδα

Άνγκελα Μέρκελ: Η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου (ξανά) – Όλη η λίστα

Η Μέρκελ φίμωσε τον Ολάντ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε