Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Μέρκελ στηρίζει Ραχόι – “Θα δημοσιεύσω τις φορολογικές μου δηλώσεις”, λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός

Η Μέρκελ στηρίζει Ραχόι – “Θα δημοσιεύσω τις φορολογικές μου δηλώσεις”, λέει ο Ισπανός  πρωθυπουργός

Τη στήριξή της Γερμανίας στην κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, τόνισε η Άγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Ισπανό πρωθυπουργό στο Βερολίνο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις, όσον αφορά στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης και στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάστημα 2014-2020.

Σε δηλώσεις της, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση Ραχόι, λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι: “Έχουμε εμπιστοσύνη στην ισπανική κυβέρνηση. Είμαι πεπεισμένη ότι ο Μαριάνο Ραχόι ως πρωθυπουργός θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την κρίση και το πρόβλημα της ανεργίας, έχοντας φυσικά τη στήριξη της Γερμανίας”.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο “μαύρο χρήματος”, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί: “Δεν ισχύει καμία από τις εις βάρος μου κατηγορίες. Συνεχίζω να έχω την επιθυμία, τη δύναμη, το κουράγιο και την αποφασιστικότητα για να βοηθήσω την Ισπανία να ξεπεράσει μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που βιώνει τα τελευταία 30 χρόνια”.

Ο Ισπανός ηγέτης, είπε επίσης ότι είναι έτοιμος να δεχτεί οποιαδήποτε έρευνα και ότι θα αναρτήσει τις φορολογικές δηλώσεις του στο ίντερνετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Δεν τα άρπαξα – Δεν παραιτούμαι”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε