Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Η Μέρκελ θα συνεργαστεί με όποιον εκλεγεί πρόεδρος στη Γαλλία”

“Η Μέρκελ θα συνεργαστεί με όποιον εκλεγεί πρόεδρος στη Γαλλία”

Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Οπως είπε, η γερμανίδα καγκελάριος “θα συνεργαστεί καλά και σε κλίμα εμπιστοσύνης με τον πρόεδρο της Γαλλίας όποιος κι αν είναι αυτός”.

Χθες, ο σοσιαλιστής υποψήφιος και φαβορί των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία Φρανσουά Ολάντ: τόνισε: “Δεν είναι η Γερμανία αυτή που θα αποφασίζει για την Ευρώπη στο σύνολό της”.

Προηγουμένως, η Μέρκελ είχε εκφράσει την αντίθεσή της σε κάθε αναδιαπραγμάτευση του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ απαντώντας στον Ολάντ, ο οποίος είπε ότι “η Γερμανία αποφασίζει μόνη στην Ευρωζώνη”, τόνισε ότι “οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων 25 χωρών έχουν βάλει την υπογραφή τους κάτω από το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας”. Μόνο η Βρετανία και η Τσεχική δημοκρατία δεν το έχουν υπογράψει.

Ο Ζάιμπερτ διαβεβαίωσε εξάλλου την Ισπανία, το αξιόχρεο της οποίας υποβαθμίστηκε χθες κατά δυο βαθμίδες από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ότι έχει την “εμπιστοσύνη” και το “σεβασμό” του Βερολίνου.

“Η γερμανική κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στην ισπανική κυβέρνηση”, τόνισε ο Ζάιμπερτ, σύμφωνα με τον οποίο οι μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει η Μαδρίτη “αξίζουν το σεβασμό, και σε διεθνές επίπεδο”. Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της S&P για υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ισπανίας.

“Δε σχολιάζουμε τις αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης”, τόνισε ο Ζάιμπερτ στην τακτική συνέντευξη Τύπου.

Ο Ζάιμπερτ τόνισε ακόμα ότι η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει κάθε άμεση προσφυγή των τραπεζών της ευρωζώνης στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης, όπως ζητούν ορισμένες χώρες.

Διαβάστε

«Δε θα αποφασίζει η Γερμανία για όλη την Ευρώπη!» – 10 μονάδες το προβάδισμα Ολαντ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε