Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Η Μισέλ Ομπάμα η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο

Η Μισέλ Ομπάμα αναδείχθηκε η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, αναδείχτηκε η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
 
Η επικεφαλής της εταιρίας Kraft Foods, Αϊρίν Ρόζενφελντ, η οποία ηγήθηκε της επιθετικής εξαγοράς των 18 δις δολαρίων της βρετανικής Cadbury, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ακολουθούμενη από την τηλεοπτική αστέρα Όπρα Γουίνφρι, η οποία τον επόμενο χρόνο θα σταματήσει την επιτυχημένη επί 25 χρόνια εκπομπή της, “The Oprah Winfrey Show”, για να εγκαινιάσει το δορυφορικό της δίκτυο OWN.
 
Τέταρτη στη σειρά βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πέρυσι εξελέγη για μία δεύτερη θητεία, ενώ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία τέθηκε επικεφαλής της διαμεσολαβητικής προσπάθειας στη Μέση Ανατολή, βρίσκεται στην πέμπτη θέση.
 
Η Μόιρα Φόρμπς, αντιπρόεδρος και εκδότρια του περιοδικού ForbesWoman, δήλωσε ότι οι γυναίκες τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη λίστα του περιοδικού, “έχουν ιδρύσει εταιρίες και λανσάρει προϊόντα, κάποιες φορές με μη παραδοσιακούς τρόπους και έχουν σπάσει το φράγμα των διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα σε τομείς όπως το εμπόριο, η πολιτική, ο αθλητισμός, τα μμε και το πολιτιστικό πνεύμα των καιρών και επομένως επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων, κάποιες φορές και δισεκατομμυρίων ανθρώπων”.
 
Αυτή τη χρονιά το Forbes άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο κατατάσσει τις γυναίκες διαμορφώνοντας τη λίστα με βάση λιγότερο την περιουσία και την εξουσία που διαθέτουν και περισσότερο τη δημιουργική επιρροή και την επιχειρηματικότητα.
 
Η νικήτρια πέρυσι ήταν η Μέρκελ, ενώ η Μισέλ Ομπάμα βρισκόταν στην 40η θέση της λίστας.
 
Όπως αναφέρει το περιοδικό για την Ομπάμα, “είναι και αποτελεσματική:αντιδρώντας στην εκστρατεία της Ας Κινητοποιηθούμε! κατά της παιδικής παχυσαρκίας, εταιρίες όπως η Coca-Cola, η Kellogg και η General Mills δεσμεύτηκαν να μειώσουν την περιεκτικότητα σε θερμίδες στα τρόφιμά τους μέχρι το 2015”.
 
Η επικεφαλής της PepsiCo Inc, Ίντρα Νούι, η οποία την περασμένη εβδομάδα αναδείχθηκε η πιο ισχυρή γυναίκα στον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ για πέμπτη συνεχή χρονιά από το περιοδικό Fortune, βρίσκεται στην έκτη θέση, ενώ στην έβδομη βρίσκεται η τραγουδίστρια Lady Gaga, στην ένατη η Μπιγιονσέ Νόουλς και στη δέκατη η ηθοποιός Έλεν ΝτεΤζένερις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε