Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Moody’s “καλεί” την Βρετανία

Νέες απειλές από τον οίκο Moody’s για υποβάθμιση. Αυτήν την φορά στο στόχαστρο μπαίνει η Βρετανία.
Στο στόχαστρο του οίκου αξιολόγησης Moody’s μπαίνει και η Βρετανία αφού ενδέχεται να χάσει την υψηλή πιστοληπτική της αξιολόγηση ΑΑΑ, όπως ανέφερε ο οίκος, επικαλούμενος την επιδείνωση της δημοσιονομικής θέσης και των προοπτικών ανάπτυξής της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
 
Στην ετήσια έκθεσή του για το χρέος της Βρετανίας, ο οίκος διατήρησε τη σταθερή προοπτική της αξιολόγησης ΑΑΑ, αλλά προειδοποίησε ότι η χώρα – εκτός από τους εγχώριους κινδύνους που διατρέχει – δεν θα είναι άτρωτη από μία κρίση στην Ευρωζώνη.
 
Σύμφωνα με τους Financial Times, η προειδοποίηση του Moody’s σημαίνει ότι η Βρετανία θα χάσει, όπως και άλλες χώρες, την υψηλή αξιολόγησή της, αν δεν βελτιωθούν δραστικά οι προοπτικές της. Ο οίκος κατέστησε σαφές ότι στην αξιολόγησή της έπαιξε ρόλο η επιδείνωση του εγχώριου οικονομικού περιβάλλοντος στη Βρετανία και όχι μόνο η πιθανότητα διάσπασης της Ευρωζώνης.
 
Οι αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο, επιμένουν, ότι η κύρια απειλή έρχεται από την Ευρωζώνη, σημειώνει η εφημερίδα.
 
Ο οίκος Moody’s αναφέρει ότι η βρετανική οικονομία έχει ακόμη σημαντική ισχύ, η οποία τη βοηθά να προστατεύσει την πιστοληπτική της βαθμολογία. Επισημαίνει ότι η βρετανική οικονομία είναι ανταγωνιστική, απολαμβάνει ένα ευέλικτο νόμισμα, πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, ισχυρούς δημοσιονομικούς θεσμούς, ιστορικό μείωσης του χρέους της στο παρελθόν και μακρά μέση διάρκεια ωρίμανσης του χρέους της.
 
Ωστόσο, ο οίκος αξιολόγησης διαπίστωσε τρεις αυξανόμενες αδυναμίες: την αύξηση στα δημοσιονομικά ελλείμματα και το χρέος από το 2008, την επιδείνωση των προοπτικών ανάπτυξης και την έκθεση στην κρίση της Ευρωζώνης.
 
 

“Χτύπησε” και πάλι η Fitch – Απειλεί 23 τράπεζες

Fitch: Υπό τρίμηνη επιτήρηση άλλες δυο ευρωπαϊκές τράπεζες

Moody΄s: Υποβάθμιση 5 ουγγρικών τραπεζών

Πόλεμος μέχρις εσχάτων: Οι οίκοι καίνε το ευρώ

Φήμες υποβάθμισης Γαλλίας και Γερμανίας ρίχνουν τα χρηματιστήρια

Η Fitch υποβάθμισε 6 από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου

Πήρε σειρά η Ισπανία για την S&P

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε