Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Η Μοσάντ στηρίζει… Ομπάμα!

Η Μοσάντ στηρίζει… Ομπάμα!

Λίγες ώρες πριν από το τρίτο και τελευταίο debate ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο πρώην επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών ψήφισε… Μπαράκ Ομπάμα!

Ο Εφραίμ Χαλέβι, πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, κάλεσε τη Δύση να επιλύσει την διένεξη με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα μέσω της διπλωματίας, παρά με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Ο Χαλέβι είπε πως υποστηρίζει την προσέγγιση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι η ρητορική εναντίον του Ιράν που έχει υιοθετήσει ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του, Μιτ Ρόμνεϊ, κλείνει την πόρτα στον διάλογο.

Η συνέντευξη του Χαλέβι στο ισραηλινό ραδιόφωνο έγινε μερικές ώρες πριν από το τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Ομπάμα και στον Ρόμνεϊ, που αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Χαλέβι χαρακτήρισε την πολιτική του Ομπάμα «γενναία», ενώ έκρινε πως οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν αποτελούν «επιτυχία» διότι έχουν προκαλέσει μια σοβαρή οικονομική κρίση στη χώρα αυτή.

«Ο στόχος των κυρώσεων δεν είναι να προετοιμαστεί το έδαφος για μια στρατιωτική επιχείρηση, αλλά να πειστεί η ηγεσία του Ιράν να απεμπολήσει το πυρηνικό πρόγραμμα» της χώρας, είπε ο Χαλέβι στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Ο Χαλέβι είχε διατελέσει επικεφαλής της Μοσάντ από το 1998 ως το 2002.

Η εφημερίδα The New York Times έγραψε το Σάββατο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν συμφώνησαν επί της αρχής για πρώτη φορά να διεξαγάγουν κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ωστόσο ο Λευκός Οίκος διέψευσε την πληροφορία.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι δεν έχει «ουδεμία πληροφόρηση» περί των μυστικών επαφών τις οποίες ανέφεραν οι Times, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη χρησιμοποιεί τις συνομιλίες για να «αγοράζει χρόνο», να κωλυσιεργεί.

«Δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να πιστεύω ότι, εάν συμμετείχε σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, το Ιράν θα συμπεριφερόταν διαφορετικά», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόψε το τρίτο και τελευταίο debate Ομπάμα-Ρόμνεϊ

Ομπάμα: “Ο Μιτ πάσχει από… Ρομνησία!”

Αστειάκια και… γελάκια για Ομπάμα-Ρόμνεϊ (ΦΩΤΟ)

Εγκαταλείπει την πολιτική αν δεν βγει πρόεδρος ο Ρόμνεϊ

Ποιός ήθελε να δείρει τον Ομπάμα την ώρα του debate;

“Θα μας κάνεις σαν την Ελλάδα!” είπε ο Ρόμνεϊ στον Ομπάμα – Όσα έγιναν στο debate (VIDEO)

Όσα δεν είπαν και δεν έδειξαν οι κάμερες στο debate Ομπάμα-Ρόμνεϊ (ΦΩΤΟ)

Η γκάφα του Ρόμνεϊ στο debate… (VIDEO)

Έπαθε κι έμαθε… Ο Ομπάμα νικητής του debate (VIDEO)

Ρόμνεϊ: Δε θα απαγορεύσω τις αμβλώσεις

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε