Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Νέα Ζηλανδία τιμά τα θύματα της

REUTERS
REUTERS
Δύο λεπτών σιγή σε όλη τη χώρα στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού στο Κραϊστσέρτς. 154 οι νεκροί και περίπου 90 οι αγνοούμενοι…
Δύο λεπτών σιγή, έκανε σήμερα η Νέα Ζηλανδία, στη μνήμη των, 154 μέχρι στιγμής καταγεγραμμένων, θυμάτων του καταστροφικού σεισμού, που ισοπέδωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Κραϊστσέρτς. Κατά τη διάρκεια της σιγής ακόμα και τα συνεργεία διάσωσης θα σταματήσουν προσωρινά το σκάψιμο στα ερείπια.
 
Στις 12:51 τοπική ώρα, ακριβώς τη στιγμή που πριν από μία εβδομάδα ο ισχυρότατος σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ισοπέδωσε τα κτήρια και γέμισε με ερείπια και μπάζα τους δρόμους του Κραϊστσέρτς, που ήταν γεμάτοι από ανθρώπους, η Νέα Ζηλανδία σίγησε. Στον αέρα απλά σιωπή ενώ το μόνο που ακουγόταν ήταν κλάματα για αυτούς που έφυγαν τόσο άδικα.
 
Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν βρεί επιζώντα, παρά το ότι συνεχίζουν αδιάκοπα τις ανασκαφές στα ερείπια, από την περασμένη Τετάρτη και οι ελπίδες να συμβεί κάτι τέτοιο έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.
 
Η αστυνομία εκτιμά ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα φθάσει ίσως τους 240, γεγονός που θα σημαίνει τη δεύτερη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε