Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η “ουρά” του Γιάσι ισοπέδωσε τη Μελβούρνη!

Η “ουρά” του κυκλώνα Γιάσι που ισοπέδωσε την πολιτεία του Κουΐνσλαντ, ευθύνεται για τις νέες πλημμύρες, που πλήττουν την πολιτεία της Βικτώριας και μετέτρεψαν μέρος της Μελβούρνης σε …θάλασσα!

“Άνοιξαν” στην κυριολεξία οι ουρανοί, το βράδυ της Παρασκευής και το πρωϊ του Σαββάτου, στη Μελβούρνη και στο μεγαλύτερο μέρος της Βικτώριας με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά κάποιες περιοχές να μετατραπούν…σε λίμνες.

Πιο πολύ χτυπήθηκε η Μιλτζούρα, στη βόρεια Βικτώρια, όπου σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν οροφές και έπεσαν ηλεκτρικά καλώδια.

Ανάλογες ζημιές προκάλεσε ο κατακλυσμός και στη Μελβούρνη. Πάνω από τρεις χιλιάδες άνθρωποι που παγιδεύτηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα ζήτησαν την βοήθεια των σωστικών συνεργείων.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτώριας, Τεντ Μπέϊλιου, είπε, πως σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το επόμενο 24ωρο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές.

Την ίδια στιγμή, το Σίδνεϊ “ψήνεται” με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40 βαθμούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε