Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Παλαιστίνη διακόπτει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ

Η πολιτική ηγεσία των Παλαιστινίων αποφάσισε να μη συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ για όσο διάστημα εξακολουθούν οι εποικιστικές δραστηριότητές του.

“Η θέση μας δεν έχει μεταβληθεί. Εμείς δε θα διαπραγματευόμαστε όσο ο εποικισμός συνεχίζεται”, τόνισε ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) και της Φάταχ στη Ραμάλα.

Η Παλαιστινιακή Αρχή, ωστόσο, πρόκειται να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με την ομάδα του Αμερικανού μεσολαβητή Τζορτζ Μίτσελ και θα παρουσιάσει τα πορίσματά της κατά τη διάρκεια συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου στις 8 Οκτωβρίου στη Λιβύη, στα περιθώρια της έκτακτης αραβικής συνδιάσκεψης.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάλεσε τον πρόεδρο Αμπάς να συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες χωρίς διακοπή προκειμένου να επιτευχθεί μία ιστορική συμφωνία ειρήνης μέσα σε έναν χρόνο. Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι “οι Παλαιστίνιοι διαπραγματεύονται με το Ισραήλ για δεκαεπτά χρόνια την ώρα που οι εποικισμοί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνεχίζονταν” και εξέφρασε την ελπίδα του ότι “τώρα δε θα γυρίσουν την πλάτη τους στην ειρήνη”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε