Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η πιο κρίσιμη μάχη της Μέρκελ – Στη Μπούντεσταγκ η ενίσχυση του EFSF

ΦΩΤΟ REUTERS

Σε αναμμένα… κάρβουνα κάθεται η Άνγκελα Μέρκελ και οι κυβερνητικοί σύμμαχοί της, καθώς ψηφίζεται σήμερα στη Μπούντεσταγκ η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης.

Κατά πολλούς, πρόκειται για την πιο κρίσιμη μάχη της Άνγκελα Μέρκελ από την ημέρα που διαδέχτηκε τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στην καγκελαρία. Θέμα μη έγκρισης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, δεν τίθεται. Αλλά είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν διαρροές.

Ήδη από χθες 11 βουλευτές ψήφισαν κατά και δύο απείχαν στην εσωκομματική δοκιμαστική ψηφοφορία των χριστιανικών κομμάτων. Άγνωστος ο ακριβής αριθμός των αποστατών των συγκυβερνώντων φιλελευθέρων. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ υπάρχουν και εκεί δυο ή τρεις αποστάτες.

Το θέμα των Γερμανών βουλευτών είναι πως κανείς δεν τους έχει απαντήσει σε ένα βασικό τους ερώτημα: τι θα συμβεί, εάν υπερψηφίσουν ή εάν καταψηφίσουν τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Μπορεί λοιπόν η υπερψήφιση του νέου πακέτου να είναι δεδομένη, αλλά το θέμα είναι ότι για την Άνγκελα Μέρκελ θα ήταν πλήγμα η υπερψήφιση με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης. Για να περάσει η ενίσχυση του EFSF από τη Γερμανία χρειάζονται 311 ψήφοι του κυβερνητικού συνασπισμού.

Αν δεν τους πάρει, θα σημαίνει πως η Γερμανίδα καγκελάριος έχει αποτύχει να πείσει τους βουλευτές του ίδιου του κόμματός της για την ανάγκη να υπάρχει ενωμένη Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δηλώσεις Μέρκελ υπέρ Ελλάδας και κατά Η.Π.Α

Σύμβουλοι Μέρκελ : Τώρα ”κούρεμα” στην Ελλάδα και ευρωομόλογα

Μέρκελ: Καταστροφική μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε