Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η πιο μεγάλη ώρα για τη Λαγκάρντ στις 8 Ιουλίου

ΦΩΤΟ REUTERS

Τότε, η γαλλική δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν θα ανοίξει έρευνα εις βάρος της για κατάχρηση εξουσίας στην υπόθεση Ταπί.

Γαλλικό δικαστήριο ανέβαλε για τις 8 Ιουλίου την απόφασή για το αν θα ανοίξει επίσημη έρευνα για το ρόλο της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών στην υπόθεση της διένεξης ανάμεσα στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και το γαλλικό δημόσιο.

Αριστεροί βουλευτές κατηγορούν τη Λαγκάρντ πως καταχράστηκε την εξουσία της, εγκρίνοντας, το 2008, καταβολή 285 εκατομμυρίων ευρώ στον Μπερνάρ Ταπί, επιχειρηματία και φίλο του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Η υπόθεση έχει σκιάσει την υποψηφιότητα της Λαγκάρντ για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η Γαλλίδα υπουργός είναι φαβορί για να διαδεχτεί το φίλο και συμπατριώτη της Ντομινίκ Στρος Καν αλλά αν διωχθεί για το σκάνδαλο Ταπί, δεν αποκλείεται πολλές από τις χώρες που τη στηρίζουν, με πρώτη τη Γερμανία, να άρουν τη στήριξη τους.

Η αναβολή της απόφασης, πάντως, δεν αλλάζει τίποτα σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ. «Δε μου κάνει ούτε ζέστη ούτε κρύο. Θα δώσει λίγο περισσότερο χρόνο σ’ αυτούς που πρέπει να εξετάσουν όλα τα στοιχεία του φακέλου (…) Αυτό δεν αλλάζει απολύτως τίποτε», δήλωσε.

Αντίπαλος της Λαγκάρντ στην κούρσα για την ηγεσία του ΔΝΤ θα είναι ο κεντρικός τραπεζίτη του Μεξικού Αγκουστίν Γκιγιέρμο Κάρστενς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαγκάρντ εναντίον Κάρστενς για το ΔΝΤ!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε