Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η πρωθυπουργός αρνείται να δει τον πρόεδρο λόγω κλιματικών αλλαγών!

REUTERS
Οι απόψεις που έχει ο πρόεδρος της Τσεχίας στο θέμα των κλιματικών αλλαγών θα τον κρατήσουν όπως όλα δείχνουν μακριά από την πρωθυπουργό της Αυστραλίας.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους ενδέχεται να μη συναντήσει την πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ στην διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα της τον επόμενο μήνα λόγω του ότι τάσσεται κατά της θεωρίας της κλιματικής αλλαγής.
 
Το ιδιωτικό Institute of Public Affairs, το οποίο διοργανώνει την επίσκεψή του, στην διάρκεια της οποίας θα εκφωνήσει ομιλίες, ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρωθυπουργός Γκίλαρντ δεν έχει φροντίσει να εξασφαλίσει χρόνο για μια συνάντηση με τον Κλάους.
 
Ο πρώην τσέχος πρωθυπουργός είναι γνωστός ευρωσκεπτικιστής κι έχει αποκαλέσει τον περιβαλλοντισμό «την μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία, την δημοκρατία, την οικονομία της αγοράς και την ευημερία».
 
Η εκπρόσωπος του Φιλελεύθερου Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζούλι Μπίσοπ κάλεσε την πρωθυπουργό Γκίλαρντ να φροντίσει να συναντήσει τον πρόεδρο της Τσεχίας.
 
«Εάν η πρωθυπουργός δεν συναντήσει τον κ. Κλάους λόγω των απόψεών του για τις κλιματικές αλλαγές θα βλάψει την εικόνα της», είπε η κα Μπίσοπ.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε