Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η πρωθυπουργός της Δανίας πάτησε κατά λάθος στην Β.Κορέα

REUTERS

Η πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, έκανε λίγα βήματα στο έδαφος της Βόρειας Κορέας υπό το εχθρικό βλέμμα των συνοριακών φρουρών της Πιονγκγιάνγκ επισκεπτόμενη τα σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας.

   Η πρωθυπουργός της Δανίας, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βρίσκεται στη Νότια Κορέα όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για τα πυρηνικά και την τρομοκρατία, υπό τη σκιά της αναγγελθείσας εκτόξευσης βορειοκορεατικού πυραύλου.

    Καθώς επισκεπτόταν σήμερα το πρωί, πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου, την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες, “Η Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ βιντεοσκοπήθηκε από τους βορειοκορεάτες στρατιώτες”, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Δανίας Ritzau.

    Σε ένα από τα κυανά κτίρια του ΟΗΕ από όπου περνά η συνοριακή γραμμή, η πρωθυπουργός της Δανίας έκανε μερικά βήματα στο έδαφος της απομονωμένης κομμουνιστικής χώρας, μέχρις ότου εμφανίσθηκαν οι βορειοκορεάτες στρατιώτες για να επιβλέψουν το εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο.

    “Είναι το τελευταίο οχυρό του ψυχρού πολέμου. Είναι δυσάρεστο να βρίσκεται κανείς εδώ και είναι τελείως απεχθές το γεγονός ότι ύστερα από 50 χρόνια αντιμετωπίζουν αλλήλους με μίσος στο βλέμμα και με όπλα έτοιμα να πυροβολήσουν”, δήλωσε η πρωθυπουργός στο Ritzau.

    “Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να προκαλεί τη διεθνή κοινότητα. Βρισκόμαστε στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες όπου, από τη μία πλευρά επικρατεί ειρήνη, η δημοκρατία και η οικονομική επιτυχία. Από την άλλη υπάρχει απουσία ελευθερίας, δικτατορία και ταυτόχρονα η χώρα απομονώνεται όλο και περισσότερο”, δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας στο τηλεοπτικό δίκτυο DR Update.

    “Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για τη Βόρεια Κορέα. Αλλά πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες και να σταματήσουν να προκαλούν την παγκόσμια κοινότητα”, είπε.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα στη Σεούλ, απευθυνόμενος προς την ηγεσία της Βόρειας Κορέας, ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εχθρική διάθεση προς την Πιονγκγιάνγκ, απορρίπτοντας τις προκλήσεις και καλώντας τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε