Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Η πρώτη gay γερουσιαστής στο Ουισκόνσιν – «Μαύρισαν» τον Ρεπουμπλικάνο που είχε μιλήσει για “πραγματικό βιασμό”

Η πρώτη gay γερουσιαστής στο Ουισκόνσιν – «Μαύρισαν» τον Ρεπουμπλικάνο που είχε μιλήσει για “πραγματικό βιασμό”

Η Τάμι Μπόλντγουιν έγινε η πρώτη (ανοικτά) ομοφυλόφιλη Αμερικανίδα που εκλέγεται γερουσιαστής.

Η Τάμι Μπόλντουιν, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων εδώ και 12 χρόνια, επικράτησε του Ρεπουμπλικάνου Τόμι Τόμσον, πρώην κυβερνήτη του Ουισκόνσιν.
Ψηφοφόροι δήλωναν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις της Τάμι Μπόλντουιν δεν αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα στην προεκλογική εκστρατεία.

Εμφατική ήταν η ήττα του Ρεπουμπλικάνου Τοντ Έικιν, ο οποίος είχε προκαλέσει κατακραυγή μιλώντας για τον “πραγματικό βιασμό”. Οι ψηφοφόροι του Μιζούρι τον τιμώρησαν για τις απαράδεκτες δηλώσεις του, αφήνοντας τον εκτός Γερουσίας. Κέρδισε η υποψήφια των Δημοκρατικών Κλερ ΜακΚάσκιλ.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος είχε δηλώσει ότι η εγκυμοσύνη μετά από “πραγματικό βιασμό” είναι κάτι πολύ σπάνιο, διότι το σώμα της γυναίκας “καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να το εμποδίσει”.

Η Μασαχουσέτη «επιστρέφει» στους Δημοκρατικούς – Ξανά ένας Κένεντι στο Κογκρέσο
Η Ελίζαμπεθ Ουόρεν εξελέγη γερουσιαστής της Μασαχουσέτης, επικρατώντας μετά από μια εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Σκοτ Μπράουν.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών έλαβε το 53% των ψήφων έναντι του 47% του Μπράουν, τρία χρόνια μετά τη νίκη του τελευταίου στις έκτακτες εκλογές για την πλήρωση της έδρας ύστερα από τον θάνατο του Τεντ Κένεντι. Η επικράτηση του Μπράουν το 2008 έδωσε έναυσμα για την εκλογική ανατροπή του 2010, που στέρησε από τους Δημοκρατικούς τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές.

Η νίκη της Ουόρεν ήταν ένα από τα πλέον κρίσιμα αποτελέσματα των εκλογών της Τρίτης και διέψευσε τις προσδοκίες των Ρεπουμπλικάνων, που φιλοδοξούσαν να αποσπάσουν την πλειοψηφία στη Γερουσία από τους Δημοκρατικούς.

Η νίκη της Ουόρεν, σε συνδυασμό με την επικράτηση των Δημοκρατικών υποψηφίων στη Βιρτζίνια, την Ιντιάνα, το Μέιν, εξασφάλισε στο κόμμα τους τον έλεγχο της Γερουσίας.

Η Τρίτη θα μπορούσε να θεωρηθεί θρίαμβος των Δημοκρατικών στη Μασαχουσέτη, αφού εξελέγη στο Κογκρέσο ο Τζόζεφ Κένεντι ΙΙΙ, εγγονός του Ρόμπερτ Κενεντι. Ο 32χρονος απόγονος της δυναστείας των Κένεντι επικράτησε του Σον Μπίελατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επανεκλογή Ομπάμα στον Λευκό Οίκο – “Τα καλύτερα έρχονται” είπε…

Η συγκινητική ιστορία του Ομπάμα για ένα 8χρονο κοριτσάκι με λευχαιμία (VIDEO)

Ποιος είναι ο Μπαράκ Ομπάμα

Όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα

Χαράς ευαγγέλια στην Ευρώπη για την επανεκλογή Ομπάμα

Ενωτικός Ομπάμα: Θα συνεργαστώ με τον Ρομνεϊ

Άρωμα Ελλάδας στη βουλή των ΗΠΑ – Ποιοι ελληνοαμερικανοί εκλέγονται

«Τρελάθηκε» το… μηχανάκι, κι έστελνε τις ψήφους του Ομπάμα στον Ρόμνεϊ! (VIDEO)

Ρόμνεϊ: Προσεύχομαι για τον Ομπάμα

Ομπάμα: Άλλα τέσσερα χρόνια!

Μαριχουάνα, γάμοι ομοφυλοφίλων και αμβλώσεις στις εκλογές των ΗΠΑ

Θέλημα Θεού ο βιασμός

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε