Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας: “Δεν θα γίνω εγώ γλάστρα”

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας: “Δεν θα γίνω εγώ γλάστρα”

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η Βαλερί Τριερβελέρ εμπνέεται περισσότερο από τα πρότυπα της Ντανιέλ Μιτεράν και της Χίλαρι Κλίντον, παρά από την εικόνα της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί ή της Μπερναρντέτ Σιράκ.

Η σύντροφος του νέου προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η Βαλερί Τριερβελέρ, τονίζει σε συνέντευξή της στη σημερινή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Τάιμς πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να «αντιπροσωπεύσει την εικόνα της Γαλλίας», αλλά επ’ ουδενί δεν σκέπτεται να μετατραπεί σε «διακοσμητικό στοιχείο» ως Πρώτη Κυρία.

«Επιθυμώ διακαώς να αντιπροσωπεύσω την εικόνα της Γαλλίας, να προσφέρω τα απαραίτητα χαμόγελα, να είμαι καλοντυμένη, να δίνω μία ωραία εικόνα, αλλά δεν θα πρέπει αυτό να σταματήσει εκεί. Δεν πρόκειται εγώ να γίνω γλάστρα», τόνισε η 47χρονη δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ, η οποία ήδη έχει εκφράσει την πρόθεσή της να συνεχίσει να εργάζεται ακόμη και ως Πρώτη Κυρία.

«Αλλά όταν μου λέτε ‘είσαστε το αντίστοιχο της Μισέλ Ομπάμα’ δεν πιστεύω ούτε στα μάτια, ούτε και στ’ αυτιά μου», δηλώνει η ίδια στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες.

Η κομψή γυναίκα, δηλώνει πως ντύνεται πάντοτε με έτοιμα φορέματα: «ποτέ δεν φορώ ρούχα, ή συνολάκια σχεδιαστών», είπε.

Το ερώτημα εάν το ζεύγος πρόκειται να κατοικήσει στο Μέγαρο των Ηλυσίων δεν ετέθη, όμως η Τριερβελέρ αναφέρθηκε στις ενοχλήσεις που ενδέχεται να υποστούν οι γείτονες του διαμερίσματός τους στο Παρίσι από την αλλαγή της κατάστασης του συζύγου της. «Ο δρόμος κλείνει όποτε πρέπει να αναχωρήσει ο Φρανσουά Ολάντ και ο κόσμος που μπαινοβγαίνει πρέπει να ελέγχεται συνεχώς», τόνισε.

Μιλώντας για τον σύντροφό της, η Τριερβελέρ τον χαρακτηρίζει «ευχάριστο και εύκολο στη συμβίωση», αλλά παράλληλα και ως έναν λεπτεπίλεπτο πολιτικό.

«Αφοπλίζει τον αντίπαλό του. . . τείνει το χέρι σε κάποιον που κρατά στο δικό του μαχαίρι. Έχει κατορθώσει να μεταβάλλει πολλούς τέτοιους ανθρώπους. Έχει μία απίστευτη δύναμη», εξηγεί.

«Εδώ και καιρό πιστεύω στο μέλλον του. Και είναι χάρη στην προσωπική μου γνώση του ανθρώπου που ανακάλυψα ότι αυτό που ενδέχεται να φανεί ως αδυναμία είναι στην ουσία μεγάλη δύναμη», τονίζει η Βαλερί Τριερβελέρ, της οποίας η σχέση με τον Ολάντ χρονολογείται από το 2005.

Η ίδια επίσης αναφέρθηκε και στους «αυλικούς», που πλέον σπεύδουν για να πάρουν θέση στο πλάι του νέου προέδρου και συντρόφου της. «Τους βλέπω πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στην περίοδο όπου δεν υπήρχαν παρά πέντε άνθρωποι στον περίγυρό του».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε