Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Η πρώτη παραδοχή: Ο Τσάβες πεθαίνει

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Για πρώτη φορά, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας και εκλεκτός του Ούγκο Τσάβες για τη διαδοχή του, Νίκολας Μαντούρο, παραδέχτηκε ότι ο πρόεδρος της χώρας είναι πολύ άρρωστος και δίνει μάχη για τη ζωή του.

Μήνες τώρα, από τη στιγμή που ο Τσάβες ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στην Κούβα για νέα εγχείρηση, στην προσπάθεια να νικήσει τον καρκίνο, οι φήμες «οργίαζαν». Μέχρι σήμερα, το Καράκας επέμενε ότι ο πρόεδρος τα πήγαινε καλά και μάλιστα έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία με τις κόρε του και μια… εφημερίδα (για να πιστοποιεί την ημερομηνία) για να αποδείξουν πως ζει.

Για πρώτη φορά, την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο, παραδέχτηκε ότι ο Τσάβες, που πια έχει επιστρέψει για νοσηλεία στο Καράκας, δίνει μάχη για τη ζωή του.

“Ο κομαντάντε είναι άρρωστος γιατί αφιέρωσε όλη του την ζωή σε αυτούς που δεν έχουν τίποτε”, δήλωσε ο Μαντούρο και παραδέχτηκε πως ο Ούγκο Τσάβες “δίνει μάχη για την υγεία, για την ζωή του και εμείς τον συντροφεύουμε”.

“Ξέρετε γιατί παραμέλησε την υγεία του; Διότι αφιερώθηκε ολοκληρωτικά, ψυχή και σώμα ξεχνώντας τις υποχρεώσεις προς τον εαυτό του στο σκοπό του: να δώσει στο λαό μια πατρίδα, να δώσει, σε αυτούς που δεν έχουν δουλειά, ζωή, κατοικία, υγεία, τροφή, μόρφωση. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια”, είπε ο Μαντούρο μιλώντας στη κρατική τηλεόραση.

Ο Τσάβες έχει υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις από τον Ιούνιο του 2011. Από τον Δεκέμβριο νοσηλευόταν στην Κούβα, αλλά επέστρεψε αιφνιδιαστικά στην Βενεζουέλα πριν από δέκα ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο Τσάβες έπασχε και από αναπνευστική ανεπάρκεια. Πάντως η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως ο 58χρονος πρόεδρος της χώρας διατηρεί τον έλεγχο και πως επικοινωνεί γραπτώς με τους συνεργάτες του από το νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιδεινώθηκε η υγεία του Τσάβες – Μόνο σε φωτογραφίες τον βλέπουν

Έστειλαν τον Τσάβες στην Βενεζουέλα για να πεθάνει

Ο Ούγκο Τσάβες επέστρεψε στην Βενεζουέλα!

Ούγκο Τσάβες: Οι πρώτες φωτογραφίες του μετά την εγχείριση!

Δυο μήνες χωρίς να δώσει σημεία ζωής ο Ούγκο Τσάβες

Η Βενεζουέλα θα μηνύσει την El Pais για την ψεύτικη φωτογραφία του Τσάβες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε