Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ψυχολογική βία έγινε αδίκημα

Η ψυχολογική βία έγινε αδίκημα

Με φυλάκιση θα απειλούνται από εδώ και στο εξής άνδρες ή γυναίκες που “χτυπούν” με λόγια τους συντρόφους τους, στη Γαλλία.

Ο ρηξικέλευθος αυτός νόμος ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και πέρασε ομόφωνα, παρά το γεγονός ότι νομικά είναι δύσκολο να οριστεί τί συνιστά ψυχολογική βία.

Ωστόσο, βάσει του νόμου, το να εκτοξεύει κάποιος απειλές είναι βία, όπως επίσης να προσβάλει λεκτικά τον άλλο για την εμφάνισή του. Οι παραβάτες μπορεί να τιμωρηθούν με φυλάκιση μέχρι τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φθάσει στα 75.000 ευρώ.

“Δεν πληγώνουν μόνο τα χτυπήματα, αλλά και οι λέξεις” δήλωσε στην Εθνοσυνέλευση η υπουργός για θέματα Οικογένειας Ναντίν Μορανό. Η ίδια ανέφερε ότι οι γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης δέχονται κάθε χρόνο 90.000 κλήσεις από γυναίκες και το 84% αφορά ψυχολογική βία.

Για να αποδείξουν ότι δέχτηκαν ψυχολογική βία τα θύματα, μπορούν να προσκομμίζουν γνωμοδότηση γιατρού που δείχνει επιδείνωση της ψυχικής κατάστασης, αλλά και τα ίδια τα “μυνήματα” βίας πχ. sms, επιστολές και άλλα μηνύματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε