Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ρωσία αγοράζει ισραηλινά αεροσκάφη

Αμυντικοί αναλυτές ανέφεραν σήμερα ότι ο πόλεμος της Ρωσίας με την γειτονική της Γεωργία το 2008 έκανε εμφανή την έλλειψη μοντέρνου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η Ρωσία πρόκειται να αγοράσει ισραηλινής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) μετά από συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της κρατικής ισραηλινής κοινοπραξίας Israel Aerospace Industries Ι.Α.Ι. και της ρωσικής εταιρείας κατασκευής οπλών Oboronprom, ανακοινώθηκε σήμερα από τις δύο εταιρείες.

Μια ισραηλινή πηγή της αμυντικής βιομηχανίας ανέφερε ότι με βάση τη συμφωνία που υπεγράφη στο Ισραήλ την Τρίτη τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα συναρμολογηθούν στη Ρωσία.

“Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα προς την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Ι.Α.Ι. και της ρωσικής βιομηχανίας. Η συμφωνία αυτή επίσης θα βοηθήσει στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας”, αναφέρουν οι δύο εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Αμυντικοί αναλυτές ανέφεραν σήμερα ότι ο πόλεμος της Ρωσίας με την γειτονική της Γεωργία το 2008 έκανε εμφανή την έλλειψη μοντέρνου στρατιωτικού εξοπλισμού και σύγχρονων κατασκοπευτικών αεροσκαφών, επισημαίνοντας ότι ενώ η Γεωργία χρησιμοποιούσε στη διάρκεια του πολέμου των πέντε ημερών ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η Ρωσία αρκέστηκε στα παλαιού τύπου Tu-22 στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε