Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Η Sandy πλησιάζει απειλητικά! – LIVE εικόνα – Έκλεισαν 2 σήραγγες με εντολή του κυβερνήτη της πόλης

Η Sandy πλησιάζει απειλητικά! – LIVE εικόνα – Έκλεισαν 2 σήραγγες με εντολή του κυβερνήτη της πόλης

Στο Ατλάντικ Σίτι, οι δρόμοι έχουν ήδη πλημμυρίσει. Τα κύματα στο Κόνι Άιλαντ «φουσκώνουν». Ο τυφώνας Sandy πλησιάζει και απειλεί 50 εκατ. πολίτες στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Ο «κόκκινος συναγερμός» που έχει σημάνει στις ΗΠΑ εδώ και περισσότερο από 24 ώρες παραμένει σε ισχύ. Τις τελευταίες ώρες ο Sandy ενισχύθηκε και αναμένεται πως θα φτάσει στις ακτές του Ατλαντικού τη νύχτα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Οι άνεμοι κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα και βρίσκονται σε απόσταση 615 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της Νέας Υόρκης, που θυμίζει… έρημη πόλη. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν ακινητοποιηθεί, τα σχολεία έχουν κλείσει, το ίδιο η Wall Street, το ΔΝΤ και ο ΟΗΕ.

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν πάρει εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς οι αρχές προειδοποιούν πως το πέρασμα του Sandy θα είναι καταστροφικό.
Σχεδόν όλες οι ανατολικές ακτές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχουν δημιουργηθεί καταφύγια ακόμη και για ζώα.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΙΤΙ

Φυσικά, το πέρασμα του τυφώνα επηρεάζει και το προεκλογικό πρόγραμμα των δυο υποψηφίων προέδρων, Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρομνεϊ. Ο πρώτος ακύρωσε την επίσκεψή του στη Φλόριντα για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο κι από εκεί να επιβλέπει την κατάσταση. Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν πως ο τρόπος αντίδρασης των δυο υποψηφίων θα κρίνει πολλά για στη μάχη των εκλογών…

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ


Στο μεταξύ, το ιστιοφόρο Bounty, αντίγραφο του ιστορικού ομώνυμου πλοίου, που είχε «δέσει» ανοιχτά της Βόρειας Καρολίνας, εγκαταλείφθηκε από το 17μελές πλήρωμά του γιατί βρέθηκε στην πορεία του τυφώνα Sandy. Τα κύματα ανοιχτά του ακρωτηρίου Χάτερας ξεπερνούν τα 5,5 μέτρα.

Η αμερικανική ακτοφυλακή έχει αποστείλει στην περιοχή αεροσκάφος Hercules C-130 και επεξεργάζεται σχέδια για τη διάσωση του πληρώματος.
Το τρικάταρτο ιστιοφόρο ναυπηγήθηκε το 1962 για την ταινία “Η Ανταρσία του Μπάουντι”. Έκτοτε έχει εμφανισθεί σε πολλά ντοκιμαντέρ και σε ταινίες, όπως “Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού”.

Όλα αυτά ενώ όπως έγινε γνωστό, έξι ή επτά Γάλλοι πολίτες αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Μαρτινίκα και τον Δομίνικο. Οι μέχρι στιγμής έρευνες, δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ώρες αγωνίας για τους έλληνες της Ν.Υόρκης λόγω SANDY

Η Sandy πλησιάζει στη Νέα Υόρκη – Δείτε LIVE εικόνα από Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ! Έτσι φαίνεται η Sandy από το διάστημα (VIDEO)

Όταν ο τυφώνας Donna χτυπούσε το 1960 τη Νέα Υόρκη – ΦΩΤΟ

Αναβάλλεται το event της Google λόγω… τυφώνα!

Δείτε live: Ο τυφώνας Σάντι πλησιάζει τις ΗΠΑ

Κλείνουν τα πάντα στη Νέα Υόρκη λόγω του τυφώνα!

Ακυρώνονται οι σύνοδοι του ΟΗΕ λόγω του τυφώνα Σάντι

Θα επηρεάσει ο τυφώνας Σάντι τις προεδρικές εκλογές;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε