Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η στιγμή της συριακής επίθεσης στην Τουρκία – Ετοιμάζεται για επέμβαση η Άγκυρα (VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Εικόνες πανικού. Φωνές και καπνός. Μια οβίδα από τη Συρία έχει πέσει σε τουρκικό έδαφος. Μια μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της, χάνουν τη ζωή τους.

 Είναι η επίθεση που άναψε το φιτίλι και η Τουρκία είναι έτοιμη να εισβάλει στη Συρία ως αντίποινα. Αυτή την ώρα συζητείται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση (κεκλεισμένων των θυρών) η πρόταση Ερντογάν για την αποστολή, αν παραστεί ανάγκη, στρατιωτικής δύναμης στη Συρία.

Η αντιπολίτευση, πάντως, είναι αντίθετη και ξεκαθάρισε πως δε θα στηρίξει την πρόταση. Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για αόριστη πρόταση, πως γίνεται λόγος για αποστολή δυνάμεων «σε ξένες χώρες» γενικά και όχι ειδικά, σημειώνοντας πως «με την άδεια αυτή μπορείτε να κάνετε παγκόσμιο πόλεμο, αλλά δεν διευκρινίζεται ούτε η περιοχή, ούτε η έκταση της επιχείρησης».

Σύμβουλος του Ερντογάν έσπεσε να διαμηνύσει ότι μία απόφαση της εθνοσυνέλευσης που θα εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσεις τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας, «δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει πόλεμος».

Την ίδια ώρα, η Ρωσία επιχειρεί να παίξει ξανά το ρόλο του μεσολαβητή και κάλεσε το καθεστώς Άσαντ να δηλώσει δημόσια ότι η επίθεση στα τουρκικά σύνορα ήταν ατύχημα και δεν θα επαναληφθεί. Η σχετική έκκληση έκανε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ζήτησε επίσης αυτοσυγκράτηση. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία βομβαρδίζει τη Συρία – Έτοιμη για εισβολή με τη στήριξη ΗΠΑ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ η Τουρκία 

Η Τουρκία χτύπησε στη Συρία! Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ

Γιατί η Συρία χτύπησε το Ακτσάκαλε στην Τουρκία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε