Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η συμμαχία της Μέρκελ θα ηττηθεί!

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ βλέπει τη συντριβή της να έρχεται...ΦΩΤΟ REUTERS
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ βλέπει τη συντριβή της να έρχεται...ΦΩΤΟ REUTERS
Η συντηρητική συμμαχία της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ δεν θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία στις εκλογές-κλειδί που διεξάγονται την Κυριακή στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

 

Αυτό δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αυτό το αποτέλεσμα όμως θα μπορούσε να της στερήσει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις και άλλες μεταρρυθμίσεις.
 
Πιθανή αποτυχία των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των συμμάχων τους να επανακτήσουν την εξουσία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μπορεί να τους υποχρεώσει να μοιραστούν την εξουσία με άλλο κόμμα, κάτι που θα οδηγεί σε αποχή από συζητήσεις για θέματα-κλειδιά στη Μπούντεσρατ, την Άνω Βουλή, όπου έχουν ψήφο οι περιφέρειες.
 
Η δημοσκόπηση από το ερευνητικό ινστιτούτο GMS για τον τηλεοπτικό σταθμό SAT-1 δείχνει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες θα εξασφαλίσουν το 37% των ψήφων και οι σύμμαχοί τους, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, το 7%. Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι η κεντροδεξιά συμμαχία στη Γερμανία έχει μείνει πίσω σε σχέση με μία πιθανή συνεργασία των Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους, που αναμένεται να εξασφαλίσουν αντιστοίχως το 33% και το 12% των ψήφων.
 
Το Αριστερό Κόμμα αναμένεται να εξασφαλίσει το 6% των ψήφων.
 
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη, με δείγμα 1001 ψηφοφόρων.
 
Μία πιθανή αποτυχία της κεντροδεξιάς να παραμείνει στην εξουσία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θα μπορούσε να στερήσει από την κυρία Μέρκελ την πλειοψηφία στη Μπούντεσρατ και να εκτροχιάσει τα σχέδια για την προώθηση νομοσχεδίων με στόχο φορο-ελαφρύνσεις, τη βελτίωση του συστήματος υγείας και την παράταση λειτουργίας ορισμένων πυρηνικών εργοστασίων.
 
Πριν από πέντε χρόνια, η ήττα στις εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας οδήγησε τον Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες έχασε από την Άγκελα Μέρκελ.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε