Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Η Συρία άρχισε τα αντίποινα – Απέλασε την επιτετραμμένη της Ολλανδίας

REUTERS
REUTERS

Μετά τις απελάσεις πρεσβευτών τις Συρίας σε ΗΠΑ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες τώρα η Συρία άρχισε να απευλαύνει πρεσβευτές ξένων χωρών

Η Συρία έδωσε εντολή στην επιτετραμμένη της Ολλανδίας να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε 72 ώρες, ανακοινώθηκε σήμερα από το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

“Η Συρία απελαύνει την επιτετραμμένη της Ολλανδίας και της δίνει 72 ώρες για να εγκαταλείψει” τη χώρα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Το μέτρο αυτό ελήφθη αφού πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία ανακοίνωσαν την απέλαση σύρων διπλωματικών αντιπροσώπων από τις πρωτεύουσές τους σε αντίποινα για τη σφαγή στη Χούλα (κεντρική Συρία), όπου σκοτώθηκαν την Παρασκευή 108 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα  ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, ο υποστράτηγος Ρόμπερτ Μουντ, δήλωσε σήμερα ότι 13 πτώματα ανακαλύφθηκαν σε ανατολική περιοχή της χώρας με τα χέρια δεμένα στην πλάτη τους και σημάδια ότι πυροβολήθηκαν εξ επαφής στο κεφάλι.

“Ο στρατηγός Μουντ έχει ταραχθεί βαθιά απ’ αυτή τη φρικτή και ασυγχώρητη πράξη”, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από την αποστολή των παρατηρητών. “Καλεί όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να τερματίσουν τον κύκλο της βίας για χάρη της Συρίας και του συριακού λαού”.

Οι παρατηρητές ανακάλυψαν τα πτώματα στη ζώνη Ασουκάρ, 50 χλμ. ανατολικά του Ντέιρ-Εζόρ. Τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αναφερθεί στη “σφαγή” 13 αμάχων την Τρίτη στην περιοχή του Ντέιρ-Εζόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συρία: 98 νεκροί σε μια μέρα

ΗΠΑ, Ολλανδία και Βουλγαρία απελαύνουν τους πρεσβευτές της Συρίας

Συρία: 19 νεκροί μεταξύ των οποίων 12 άμαχοι

Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία απελαύνουν τους πρεσβευτές της Συρίας!


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε