Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Συρία είναι έτοιμη για πόλεμο με το Ισραήλ

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ με τον ιρανό ομόλογο του Αχμαντινετζάν. Πολλοί θεωρούν οτι ο ιρανός πρόεδρος παίζει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις Αλ Άσαν. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ με τον ιρανό ομόλογο του Αχμαντινετζάν. Πολλοί θεωρούν οτι ο ιρανός πρόεδρος παίζει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις Αλ Άσαν. ΦΩΤΟ REUTERS
Η Δαμασκός είναι “έτοιμη” για την περίπτωση να “της επιβληθεί πόλεμος” από το Ισραήλ

 

Καθώς η ένταση στην Μέση Ανατολή αυξάνεται και οι ελπίδες για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή σβήνουν, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σε λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό, ότι η Συρία είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.
 
“Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που έχει δείξει έως σήμερα ότι δεν καταλαβαίνει τίποτε άλλο πέρα από τη γλώσσα της βίας, και φαίνεται ότι η ειρήνευση στην περιοχή δεν είναι στον ορίζοντα”, είπε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στα αραβικά στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Manar της Χεζμπολλάχ.
 
Η δήλωσή του σημειώθηκε εν μέσω της νέας έντασης στην περιοχή και των απειλών του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολλάχ και των “υποστηρικτών” της, του Ιράν και της Συρίας.
 
Ο Άσαντ είπε πως “δεν τρέφει καμιά ελπίδα” ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση “θέλει” ειρήνη, παρότι πιστεύει ότι “δεν της έχει μείνει καμιά άλλη επιλογή”. Ωστόσο, “όταν σου επιβάλλεται πόλεμος, πολεμάς χωρίς να υπολογίζεις τις ισορροπίες δυνάμεων”, πρόσθεσε.
 
Ισραήλ και Συρία είχαν αρχίσει το 2008 έμμεσες συνομιλίες με την διαμεσολάβηση της Τουρκίας, που τερματίστηκαν στα τέλη της χρονιάς, όταν το Ισραήλ εξαπέλυσε την αεροπορική και κατόπιν χερσαία επίθεσή της στη Γάζα.
 
Τον Δεκέμβριο του 2009 ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Άβιγκντορ Λίμπερμαν απέρριψε το ενδεχόμενο επανεκκίνησης των έμμεσων συνομιλιών και κάλεσε να αρχίσουν άμεσες συνομιλίες στην Δαμασκό και στην Ιερουσαλήμ. Όμως εντός του Μαρτίου ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδεχθεί την διαμεσολάβηση της Τουρκίας ώστε να ξαναρχίσουν οι αποτελματωμένες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε