Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Τεχεράνη καταδικάζει την επίθεση των ΜΜΕ στην Κάρλα Μπρούνι

Πόρνη την χαρακτήρισαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης προκαλώντας όμως την αντίδραση της Ιρανικής κυβέρνησης. Ο λόγος για την Κάρλα Μπρούνι την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Καταδικάζει η Τεχεράνη τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης που αποκάλεσαν «ανήθικη» την Κάρλα Μπρούνι, μετά την έκκλησή της στο Διαδίκτυο υπέρ της 43χρονης Σακινέχ Μοχαμάντι-Αστιανί που καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού με την κατηγορία της μοιχείας
 
«Η χρησιμοποίηση προσβλητικών εκφράσεων εναντίον ξένων αξιωματούχων δεν είναι σωστή και η ιρανική κυβέρνηση δεν την εγκρίνει», επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
 
Ο ιρανός αξιωματούχος επισήμανε πως «ακόμα και όταν υιοθετούνται εναντίον μας λανθασμένες πολιτικές, επιλέγουμε να τις κρίνουμε με λογική και όχι χρησιμοποιώντας προσβλητικές εκφράσεις που είναι εντελώς αντίθετες με τις αρχές μας».
 
Ο ίδιος ζήτησε από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης να είναι περισσότερο προσεκτικά και να μην πλήττουν την κυβέρνηση της χώρας με τα σχόλιά τους.

“Κάνουμε γνωστό στις ιρανικές αρχές ότι οι ύβρεις που διατυπώθηκαν από την εφημερίδα Kayhan και επαναλήφθηκαν από ιρανικούς ιστότοπους εναντίον πολλών προσωπικοτήτων της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων η κυρία Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, ήταν απαράδεκτες”, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών. Μπερνάρ Βαλερό. “Περνάμε το μήνυμα από τις συνήθεις διπλωματικές οδούς”, πρόσθεσε.

 
Σε ανοικτή επιστολή της στο Ίντερνετ την περασμένη εβδομάδα, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας εξέφρασε την υποστήριξή της για την 43χρονη Ιρανή, τονίζοντας πως η Γαλλία δεν θα την εγκαταλείψει.
 
 
Η υπερσυντηρητική εφημερίδα Kayhan, αναφερόμενη στη διάσημη γαλλίδα ηθοποιό Ιζαμπέλ Ατζανί έγραψε πως «οι γαλλίδες πόρνες μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα».
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε